På få år har organiseringstjenesten Spond spart idretten for 420.000 timer arbeid, viser en fersk undersøkelse.

- Mitt bidrag består i å gjøre Spond kjent i idrettsmiljøene, både i Norge og nå som vi skal ta Spond til nye land i Europa, opplyser Lund Svindal.

Tjenesten har 300.000 aktive ukentlige bruker, og selskapet anslår at det i år vil bli arrangert mer enn 700.000 kamper, treninger og cuper via tjenesten.

Har spart 420.000 timer

For de frivillige er Spond en nettløsning og en app som gjør det enkelt å legge inn kamper og registrere påmeldinger.

TNS Kantar står bak undersøkelsen som viser at tjenesten sparte idretten for 420.000 timer - eller nær 250 årsverk - i 2017.

Nå lanserer Spond også en mulighet for å tjene penger for idrettslagene. Partnere som Peppes og Cubus gir lagene en del av omsetningen dersom man registrerer seg på Spond Cashback.

- Nå ser vi daglig at det går penger fra våre samarbeidspartnere og inn i lagkasser over hele landet, sier Spond-gründer og daglig leder Per-Otto Wold.

Han anslår at de første lagene kan få inn opp til 30.000 kroner i lagkassen i 2018.

- Allerede første året ligger Spond Cashback og våre partnere an til å finansiere barne- og ungdomsidretten i Norge med mange millioner kroner, sier han.

Kjente aksjonærer
De offisielle regnskapene viser at selskapet til nå har brukt nær 25 millioner kroner på å bygge opp tjenesten. Spond er eid av de ansatte, samt Aksel Lund Svindal og tidligere Schibsted-direktør Birger Magnus.

- Vi har akkurat begynt å implementere inntektsmodellen, så vi fikk litt inntekter i 2017. I 2018 har vi fokus på videre vekst i og utenfor Norge, sier Wold.

Selskapet har 12 ansatte, og holder til i Forskningsparken i Oslo.

Per-Otto Wold er kjent som seriegründer, og var blant annet med på å starte Point Carbon,og en nøkkelperson i utviklingen av EUs marked for klimakvoter.

Les artikkel på Shifter: Nå skal Spond ut i verden

Wold er for øvrig buddhist, og forteller i denne podcasten at han mener det er lettere å lykkes hvis han av og til er taus i ti dager, ifølge nettavisen Shifter.no