Gå til sidens hovedinnhold

Spond gjør frivillig arbeid til million-butikk i idretten

Gull-grossist Aksel Lund Svindal er med på laget som skal gjøre frivillig idrettsarbeid til millionbutikk.

På få år har organiseringstjenesten Spond spart idretten for 420.000 timer arbeid, viser en fersk undersøkelse.

- Mitt bidrag består i å gjøre Spond kjent i idrettsmiljøene, både i Norge og nå som vi skal ta Spond til nye land i Europa, opplyser Lund Svindal.

Tjenesten har 300.000 aktive ukentlige bruker, og selskapet anslår at det i år vil bli arrangert mer enn 700.000 kamper, treninger og cuper via tjenesten.

Har spart 420.000 timer

For de frivillige er Spond en nettløsning og en app som gjør det enkelt å legge inn kamper og registrere påmeldinger.

TNS Kantar står bak undersøkelsen som viser at tjenesten sparte idretten for 420.000 timer - eller nær 250 årsverk - i 2017.

Nå lanserer Spond også en mulighet for å tjene penger for idrettslagene. Partnere som Peppes og Cubus gir lagene en del av omsetningen dersom man registrerer seg på Spond Cashback.

- Nå ser vi daglig at det går penger fra våre samarbeidspartnere og inn i lagkasser over hele landet, sier Spond-gründer og daglig leder Per-Otto Wold.

Han anslår at de første lagene kan få inn opp til 30.000 kroner i lagkassen i 2018.

- Allerede første året ligger Spond Cashback og våre partnere an til å finansiere barne- og ungdomsidretten i Norge med mange millioner kroner, sier han.

Kjente aksjonærer
De offisielle regnskapene viser at selskapet til nå har brukt nær 25 millioner kroner på å bygge opp tjenesten. Spond er eid av de ansatte, samt Aksel Lund Svindal og tidligere Schibsted-direktør Birger Magnus.

- Vi har akkurat begynt å implementere inntektsmodellen, så vi fikk litt inntekter i 2017. I 2018 har vi fokus på videre vekst i og utenfor Norge, sier Wold.

Selskapet har 12 ansatte, og holder til i Forskningsparken i Oslo.

Per-Otto Wold er kjent som seriegründer, og var blant annet med på å starte Point Carbon,og en nøkkelperson i utviklingen av EUs marked for klimakvoter.

Les artikkel på Shifter: Nå skal Spond ut i verden

Wold er for øvrig buddhist, og forteller i denne podcasten at han mener det er lettere å lykkes hvis han av og til er taus i ti dager, ifølge nettavisen Shifter.no

Kommentarer til denne saken