Sprek sluttspurt i Oslo

Investorene på Oslo Børs tok helgefri i blått terreng.

31.07.09 17:43

Denne uken har vært preget av store svingninger og mye nervøsitet i markedene. Det siste døgnet har imidlertid en mer positiv stemning løftet børsene og ny oppgang i oljeprisen bidro til å sende Oslo Børs opp 2,58 prosent torsdag.

NA24 – din næringslivsavis

Fredagen har Oslo Børs svingt rundt nullpunktet i takt med oljeprisutviklingen, men stemningen ble noe bedre da de amerikanske børsene satte i gang handelen.

Hovedindeksen klatret til slutt 0,57 prosent til 297,57 poeng.

Fasiten ble denne uken en oppgang på 0,44 prosent, mens den i juli steg nesten 5 prosent.

Nervøs oljepris
Det var sterk oppgang på Wall Street torsdag. Nasdaq var torsdag nær ved å ende over 2000-grensen, noe den ikke har gjort siden 2. oktober.

Bedre resultater fra selskapene som presenterer kvartalstall har vært med å bidra til økt optimisme, også for at etterspørselen etter olje vil stige.

Fredag stiger prisene på olje igjen. Septemberkontrakten på Nordsjøolje omsettes for 70,43 dollar fatet, noe som representerer en oppgang på 0,66 prosent.

StatoilHydro steg 0,36 prosent til 131,00 kroner, mens Telenor endte opp 1,45 prosent til 56,54 kroner.

Rec og RCCL falt henholdsvis med 2,66 og 3,01 prosent.

Songa bedre enn ventet
Songa Offshore leverte i formiddag et resultat før skatt på 94 millioner dollar i andre kvartal. Dette var klart bedre enn markedet hadde ventet. Ifølge estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans var det ventet et resultat før skatt på 79 millioner dollar i kvartalet. Tallet er også klart bedre enn andre kvartal i fjor, da resultat før skatt var på 30 millioner dollar.

Songa skriver i sin kvartalsmelding at de venter å komme med nyheter rundt forlengelse og nye kontakter i løpet av kort tid. Det opplyses videre at det jobbes med kutt i lånene fremover.

Aksjen åpnet opp, men falt senere tilbake 3,91 prosent til 22,10 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.