NA24.no

Spreke laksepriser løfter Norway Royal Salmon

Sist oppdatert:
Men resultatene preges av kostnader til fiskesykdom, og skuffer i forhold til analytikernes forventninger.

Større volum og høyere priser løfter driftsinntekter og resultat for lakseoppdretteren Norway Royal Salmon (NRS) i tredje kvartal.

Samtidig preges resultatet av kostnader knyttet til fiskesykdom, og resultatene skuffer i forhold til analytikernes forventninger.

- Resultatet er vesentlig påvirket av en total engangskostnad på 31,3 millioner kroner, som består av 25,0 milli0ner kroner i forbindelse med fiskesykdommen ILA i Region Nord og 6,3 millioner kroner knyttet til dom mot Nord Senja Laks AS, sier konsernsjef Charles Høstlund i en kommentar.

Slaktet mer fisk
I kvartalet slaktet NRS et volum på 6.519 tonn sløyd vekt, en oppgang på syv prosent fra tilsvarende periode i fjor.

For 2015 forventes slaktevolumet å bli 28.000 tonn, som er en økning på 25 prosent fra 2014. For 2016 forventes slaktevolumet på 27.500 tonn.

- Prisen på laks i kvartalet er den høyeste som er blitt registrert de siste 20 årene i et tredje kvartal. For fjerde kvartal 2015 og for 2016 forventes det at den globale tilbudsveksten vil være omkring null. Dette gir grunnlag for et positivt markedssyn for fjerde kvartal 2015 og på lengre sikt for næringen, skriver lakseselskapet.

Lavere enn forventet
I kvartalet økte inntektene til 776 millioner kroner fra 527 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens det operasjonelle driftsresultatet steg til 23 fra minus 15 millioner kroner.

Sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets skriver i en oppdatering at driftsresultatet var betydelig lavere enn forventningene til konsensus på 64 millioner kroner. Selv hadde Nordea ventet 83 millioner kroner.

Resultatet før skatt var samtidig opp til 115 fra 57 millioner kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere