NA24.no

Spretthopp på børsen

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs kan trekke et lettelsens sukk og konstantere at aksjene spretter opp.

Børsfestene i USA og Asia smitter over på Oslo Børs torsdag morgen. Etter flere dager med nedgang knyttet til frykten for langvarig geopolitiske kaos har grådigheten igjen tatt styringen på Oslo Børs.

NA24 – din næringslivsavis

Hele 76 aksjer stiger, mens 5 aksjer faller tilbake fra gårsdagens sluttkurs. Det fører til at hovedindeksen klatrer rundt 2 prosent til 375,88 poeng.

I går kom den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke med oppløftende rentespådommer for verdens aksjemarkeder.

Bernanke ga inntrykk av at den amerikanske økonomien vil vokse med lavere hastighet enn tidligere og at det vil veie opp for inflasjonen. Den amerikanske sentralbanken mener at den siste tidens renteøkninger ikke har slått inn på den økonomiske utviklingen i landet.

Yara-fest
Kunstgjødselprodusenten Yara blir løftet 6,27 prosent til 93,25 kroner.

Aksjekursen i selskapet har nå steget hele 17,3 prosent siden konsernsjef Thorleif Enger la frem et overraskende sterkt resultat for andre kvartal. Analytikerne har gått igjennom estimatene sine og har oppjustert sine forventninger i markedet.

Oljetungvekterne klatrer etter at å ha blitt straffet for den politiske uroen og fallende oljepris. Statoil stiger 1,96 prosent til 182 kroner, mens Norsk Hydro er opp 2,42 prosent til 169,50 kroner.

Prisen opp
Det noe mindre oljeselskapet DNO klarer ikke holde tempoet til de større oljeselskapene, men stiger likevel 0,92 prosent til 11 kroner. Selskapet kom med en produksjonsoppdatering der de bekrefter at de ikke klarte å få opp like mye olje i juni som i mai. Så langt i år har selskapet hatt en gjennomsnittlig daglig produksjon på 15.830 fat olje, en bedring på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Altinex stiger 1,55 prosent til 1,31 kroner.

Kontraktsprisen på et fat nordsjøolje stiger til 74,34 dollar torsdag morgen. I går fikk oljeprisen en skikkelig smell etter at oljelagertallene i USA var sterkere enn ventet. Det var særlig bensinlagrene som økte og bidro til at oljeprisen falt.

Aktiv oppgang
Aktiv Kapital topper vinnerlisten med en oppgang 6,03 prosent. Omsetningen i aksjen er imidlertid lav.

Stolt-Nielsen klatrer 5,79 prosent og har dermed for alvor snudd den siste tidens negative tendens. Skriverier om selskapets amnesti i forbindelse med kartellsaken i USA har fått investorene til å bli nervøse for om det kommer rekordstore bøter til selskapet. Bråk rundt rederiet og ledelsens disposisjoner av egne aksjer har også lagt press på kursen. Stolt-Nielsen har startet tilbake kjøpene og markedet virker å ha fått tilbake troen på aksjen.

TGS-Nopec gjør det også godt og stiger 4,66 prosent.

Sterke tall
Resultatsesongen rusler videre og i dag var det Fred. Olsen tvillingene Bonheur og Ganger Rolf sin tur til å fortelle hvordan det gikk i andre kvartal. I løpet av de siste tre månedene fortsetter tvillingene å dra inn mye penger. Det er foreløpig ikke omsatt noen aksjer i Bonheur, mens Ganger Rolf blir løftet 4,17 prosent.

Et annet selskap som også innfrir er oljeserviceleverandøren Bjørge. Selskapet kunne legge frem et historisk sterkt resultat for andre kvartal. Aldri har Bjørge tjent mer enn de gjorde siste kvartal, og selskapet venter at den positive utviklingen vil fortsette. Markedet svarer med å sende kursen opp 1,69 prosent.

Artumas Group og SuperOffice er dagens tapere med en nedgang på henholdsvis 3,62 og 2,37 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere