NA24.no

Sørgelig for Hagens hjertebarn

Sist oppdatert:
Avkastningen i Stein Erik Hagens hjertestiftelse var på beskjedne 1,3 promille.

Mangemilliardær Stein Erik Hagen opprettet i fjor en stiftelse for å fremme hjerteforskning ved Ullevål universitetssykehus.

NA24 – din næringslivsavis

Hagen la 50 millioner kroner i potten for å fremme forskning ved Senter for Klinisk Hjerteforskning.

Nå viser 2007-regnskapet for stiftelsen at avkastningen på de 50 millioner kronene har vært heller beskjeden.

Årsresultatet endte på minimale 64 749 kroner. Med 50 millioner kroner i innskutt kapital gir det en avkastning på 1,29 promille i 2007. Stiftelsen, Stein Erik Hagen Stiftelse for Klinisk Hjerteforskning, ble opprettet 27. mars i fjor.

- Konservativ profil
Stiftelsen investerte over 39,5 millioner kroner i diverse aksjefond og likviditetsfond, men måtte ved årets slutt nedskrive verdien av disse investeringene med 437 000 kroner. Dermed ble nesten hele rentegevinsten på 501 000 kroner spist opp.

- Vi har valgt å legge en veldig konservativ profil på plasseringen av pengene, og vi tar en veldig moderat risiko. Ting går opp og ned. Nå har det gått mye ned i det siste. Sett i ettertid hadde det sikker vært bedre å sette pengene i banken, medgir Peter A. Ruzicka, styreleder og Stein Erik Hagens høyre hånd.

Ifølge Ruzicka er det i utgangspunktet avkastningen som skal deles ut til forskning, men det er åpning for at man i enkelte år kan tære på grunnkapitalen.

Bevilget fem millioner
- Men da skal man i gode år søke å få etterfylt grunnkapitalen slik at vi holder dette nivået. Målsettingen er å prøve å bevare grunnkapitalen, forklarer Ruzicka, som sier at stiftelsen har delt ut fem millioner kroner til forskning så langt.

Slik forskning er avhengig av kontinuitet i bevilgningene, derfor må vi av og til tære av grunnkapitalen. Vi har også fått inn et par millioner kroner i donasjoner som har gått til forskning, forteller Ruzicka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere