NA24.no

Sørlandsbanen holdes stengt

Sist oppdatert:
Passasjertoget som kjørte seg fast ved Vegårdshei fredag ettermiddag, står bom fast.

Jernbaneverket har, til tross for intensivt arbeid, ikke fått løs togsettet som fredag kjørte seg fast. Som følge av uhellet vil strekningen Oslo-Kristiansand trolig være stengt til langt ut på lørdag ettermiddag, får TV 2 Nettavisen opplyst.

Innesperret i sju timer
Etter å ha sittet innesperret på det fastkjørte toget i sju timer , ble om lag 180 passasjer busset videre sent fredag kveld i en redningsaksjon ledet av politiet og Sivilforsvaret.

- Banen kommer til å forbli stengt et godt stykke utover dagen, opplyser informasjonssjef Ellen Svendsen ved Jernbaneverket.

Svendsen kan fortelle at regiontogene mellom Oslo og Kristiansand står. Lokaltog langs strekningen, er også stanset.

Frakter passasjerer i buss
- Det kjøres buss mellom Oslo og Kristiansand, opplyser informasjonssjef Åge Christoffer Lundeby i NSB til TV 2 Nettavisen.

NSB beklager ulempene toguhellet medfører for selskapets passasjerer.

- Det er jo lite vi kan gjøre med været, men desto viktigere er det å fortelle passasjerene våre at de ikke får det tilbudet de hadde forventet å få, sier Lundeby.

For øvrig går lokaltogene som de skal, og regiontoget mellom Stavanger og Kristiansand går for full maskin.

Skal trekke toget løs
For å få løs togsettet som kjørte seg fast, har Jernbaneverket tatt i bruk en hjullaster.

- Hjullasteren har forsøkt å måke så mye snø som mulig rundt toget. Det ble også sendt et godslokomotiv fra et godstog litt unna, som skulle trekke toget løs. Dette mislyktes, kan Svendsen informere om.

Et nytt og kraftigere lokomotiv skal settes til nye trekkeforsøk lørdag.

- Det jeg kan si til nye passasjerer som skal reise mellom Oslo og Kristiansand, er at det jobbes kontinuerlig. Men det er helt klart at opprydningsarbeidene vil ta tid, understreker Svendsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere