*Nettavisen* Økonomi.

SSB: 127.000 arbeidsledige i september

I september var det 127.000 arbeidsledige som utgjorde 4,6 prosent av arbeidsstyrken, viser SSBs arbeidskraftundersøkelse onsdag.

SSBs arbeidskraftundersøkelse viser at ledigheten holder seg stabil.

25.11.15 10:57

I september var det 127.000 arbeidsledige som utgjorde 4,6 prosent av arbeidsstyrken, viser SSBs arbeidskraftundersøkelse onsdag.

Les også: Ansatte i Siem Offshore aksepterer lavere lønn for å redde arbeidsplasser

Ledigheten holder seg dermed stabil sammenlignet med september. På forhånd var det også ventet uendret AKU-ledighet på 4,6 prosent, ifølge DNB Markets.

- Arbeidsledigheten er litt lavere enn vi hadde trodd, men tallene kan variere fra måned til måned. Men det har vært en betydelig økning det siste året og tallene bekrefter den høye ledigheten. Det viser en klar svekkelse av arbeidsmarkedet, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Marketstil Nettavisen Stocklink.

Han mener bildet Norges Bank har av en svekket norsk økonomi bekreftes, noe som styrker grunnlaget for rentekutt.

Statistikkbyrået måler arbeidsledigheten i september som gjennomsnittet av de tre månedene august, september og oktober. August er snittet i perioden juli-september.

Sammenlignet med juli har 5.000 flere blitt arbeidsledige, en økning som ifølge SSB er i tråd med utviklingen siden mai 2014. Da var arbeidsledigheten på 3,2 prosent og antallet ledige har steget med 40.000 personer.

Arbeidsledighetsraten i Norge har nå passert den i Tyskland, der den falt til 4,5 prosent i september.

I EU sett under ett er ledigheten på 9,3 prosent og i USA er den 5,1 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.