NA24.no


- Ledigheten er den høyeste siden juli 2005, sier seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets.
- Ledigheten er den høyeste siden juli 2005, sier seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets. Foto: Pressefoto (DnB NOR)

SSB: 128.000 arbeidsledige i august

Sist oppdatert:
Overraskende kraftig oppgang i ledigheten.

I august var det 128.000 arbeidsledige som utgjorde 4,6 prosent av arbeidsstyrken, viser SSB arbeidskraftundersøkelse onsdag.

Ledighetsraten gjør dermed et hopp fra juli, hvor den var på 4,4 prosent.

Det er også verre enn økonomene hadde ventet. Ifølge DNB Markets var det ventet en ledighet på 4,4 prosent.

Fra juli økte antall arbeidsledige med 7.000 personer.

Antall sysselsatte steg med 1.000 personer, men økningen i arbeidsstyrken var enda større, på 9.000 personer. Dermed øker ledighetsraten.

Høyeste ledighet siden juli 2005
- Ledigheten er den høyeste siden juli 2005. Vi har sett en oppgang i SSBs undersøkelse en stund. Dette var bare nok en negativ overraskelse, sier seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets til Nettavisen Stocklink.

Ledighetsstatistikken fra SSB avviker imidlertid fra NAV sine ledighetstall. De siste tallene fra NAV viser at det var 79.600 registrerte helt ledige personer ved utgangen av september.

- Vi tolker tallene med varsomhet, fordi det er en utvalgsundersøkelse, med stor statistikk usikkerhet. Den registrerte ledigheten slik som NAV måler den,  viser en mer gradvis oppgang i ledigheten, sier Haugland.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere