NA24.no

St1 må selge for å kunne kjøpe Shell-stasjonene


Finske St1s er fornøyd med at Shell-stasjonene kan overtas, men er skuffet over at St1s egne stasjoner må selges. Illustrasjonsfoto.
Finske St1s er fornøyd med at Shell-stasjonene kan overtas, men er skuffet over at St1s egne stasjoner må selges. Illustrasjonsfoto. Foto: Alexander Synstad
Sist oppdatert:
Finske St1 får av Konkurransetilsynet lov til å kjøpe Shells 420 norske bensinstasjoner. Forutsetningen er at St1 selger sine egne 39 stasjoner i Norge.

Godkjenningen av Shell-oppkjøpet innebærer at myndighetene mener konkurransesituasjonen ikke blir svekket, så lenge St1 selger sine egne stasjoner.

– Vi har kommet fram til konkurransen lokalt og nasjonalt ville blitt forverret hvis St1 både hadde kjøpt opp Shell sine stasjoner, og beholdt sine egne. I dialog med St1 har vi derfor kommet fram til en annen løsning, sier rådgiver Eivind Lillesveen i Konkurransetilsynet til Nationen.

Det er opp til St1 å finne en egnet kjøper til de 39 stasjonene. Deretter må St1 legge fram forslaget for Konkurransetilsynet, som igjen vil vurdere hvordan salget av de 39 stasjonene vil påvirke konkurransesituasjonen.

– En godkjenning fordrer at konkurransen opprettholdes eller bedres, sier Lillesveen.

St1s administrerende direktør Kim Wiio er fornøyd med at Shell-stasjonene kan overtas, men er skuffet over at St1s egne stasjoner må selges.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere