*Nettavisen* Økonomi.

Stabæk kan få 20 nye eiere

Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX

Klubben er på pengejakt.

29.10.09 21:15

Stabæk har fått på plass en ordning som sikrer videre drift.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Stabæk Fotball AS vil sammen med klubben Stabæk Fotball løsrive seg fra Stabæk Holding. Nå skal de jakte investorer som vil investere og bli nye eiere i selskapet.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Det vil skje ved at det rettes en emisjon mot en investorgruppe.

- Emisjonen vil trolig bli oppimot 20 millioner kroner. Vi ser for oss en gruppe på 10 til 20 eiere som vil gå inn med sterkt fokus på og bidra – med kompetanse, innsats og engasjement, skriver Ingebrigt Steen Jensen i en e-post til NA24.

Blir tilført penger
Han er også klar på et annet område. Investorene skal bli med under den klare forutsetning at virksomheten skal drives ut i fra vanlige, forretningsmessige prinsipper.

Inntil dette er på plass får Stabæk Holding tilført midler av sin rike onkel. Ifølge en pressemelding skal investor Kjell Chr. Ulrichsen tilføre Stabæk Holding AS nødvendig likviditet og dermed sørge for at konsernet er i stand til å betale påløpt gjeld. Det vil også bli tilført kapital som sikrer videre drift av konsernet. Dermed er også klubben reddet.

Fotballklubben Stabæk har i likhet med flere andre klubber vært i hardt vær. Økonomisk har selskapet bak klubben slitt, men midt oppe i all turbulensen rundt økonomien står målsetningen fast. Stabæk har ikke mistet troen på å være en klubb som kjemper i toppen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Kutter lønn
- Når disse eierne, og dermed får et nytt styre på plass, vil Stabæk ha alle forutsetninger for å etablere seg som et av 4-5 topplag i Norge, vinne noe med jevne mellomrom og spille fast i Europa, skriver Ingebrigt Steen Jensen.

Stabæk-spillerne har allerede gått med på et lønnskutt. Samlet er det snakk om en reduksjon på ni prosent. Dagens avtale vil ikke påvirke dette.

- Avtalen vil ikke påvirke de avtaler som er inngått vedrørende kostnadskutt, skriver Steen Jensen.

Penger før spillerkjøp
Når det kommer til eventuelle spillerkjøp er Ingebrigt Steen Jensen klar på at selskapet først må tjene penger.

- Når det gjelder fremtidig satsing, vil nye eiere og nytt styre selvsagt legge premissene for dette, men det skal vel mye til at ikke alt som skal skje fremover, må skje etter vanlige prinsipper for å drive virksomhet, melder Steen Jensen, som påpeker at det innebærer at selskapet tjener mer enn det bruker. Minst.

Stabæk Fotball vil fortsatt spille sine hjemmekamper på Telenor Arena og vil tegne en langsiktig leieavtale med Stabæk Holding AS som fortsatt vil eie Telenor Arena. Nå skal selskapet videreutvikle satsingen på ulike arrangementer på Telenor Arena. Under en generalforsamling i Stabæk Holding ble Diderik Schnitler ble valgt som ny styreformann. Schnitler har lang fartstid fra norsk næringsliv.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.