*Nettavisen* Økonomi.

Stabæk permitterer for å unngå konkurs

Foto: Olsen, Linn Cathrin (SCANPIX)

Krisen vokser i Tippeliga-klubben.

17.08.11 19:31

Alle ansatte i Stabæk har fått permitteringsvarsler. Det skjedde på et informasjonsmøte tirsdag, og gjelder alle ansatte både i klubben og i AS-et, melder Budstikka.no.

- Vi mener permittering er en bedre løsning enn oppsigelser, fortsetter Holter-Sørensen, sier styreleder i AS-et Lars Holter-Sørensen til avisen.

Les også spillernes reaksjoner: - Ingenting overrasker meg med Stabæk

Spillerne og ansatte direkte knyttet til det sportslige holdes foreløpig utenfor, opplyser styreleder i klubben Erik Loe til Nettavisen.

- Vi skal fortsatt ta tre poeng og få kjærkomne inntekter på søndag, sier Loe, og sikter til helgens TV 2-sendte Tippeliga-kamp mot Brann.

Les blogginnlegget «La Stabæk gå konkurs» her

- Uavklart
Loe vil ikke gi noen tall på hvor mange som permitteres, fordi det fortsatt gjennomføres drøftelser for de det gjelder.

- Vil Stabæk klare å gjennomføre årets Tippeliga-sesong?

- Det blir bare hypoteser og spekulasjoner å si noe annet, sier Loe.

Til tross for den dårlige økonomien har Stabæk levert en solid sesong på banen, og ligger på fjerdeplass i Tippeligaen.

Permitteringer innebærer at arbeidstakeren er midlertidig helt eller delvis løst fra arbeidsplikten sin på grunn av innskrenkninger i driften eller arbeidsstans bestemt av arbeidsgiver. Formelt består arbeidsforholdet i permitteringsperioden, og arbeidstakeren har både rett og plikt til å gå til arbeidet når permitteringen er slutt.

Trøbbel med Telenor Arena
Hovedproblemet i Stabæk er neste års hjemmebane, og om Stabæk må forlate Telenor Arena.

- Den store usikkerheten i arenaspørsmålet er et forhold av ekstraordinær karakter og ligger utenfor vår kontroll. Vi ser derfor ingen annen utvei enn å gå til permittering av enkelte funksjoner inntil situasjonen er avklart, sier styrelederen i AS-et Lars Holter-Sørensen til Budstikka.

Alternativet er oppsigelser, og det vil klubben om mulig unngå.

Hovedmålet for Stabæk i øyeblikket er å få arrangert de hjemmekampene som gjenstår i årets sesong, og oppfylle forpliktelsene klubben har til sine sponsorer og samarbeidspartnere.

Alt arbeid med tanke på neste år, slik som inngåelse av nye samarbeidsavtaler, salg av sesongkort og forlengelse av spillerkontrakter for 2012-sesongen er lagt på vent.

30. juni i år opplyste Stabæk at de ikke kunne stille nødvendige garantier til å beholde Telenor Arena som hjemmebane neste sesong. Dersom innendørshallen ikke kan brukes som hjemmebane, vil Stabæk måtte halvere sine kostnader, ifølge Budstikka.no.

Hvis ikke Telenor Arena kan brukes vil Stabæk måtte spille sine hjemmekamper på Nadderud - dersom Norges Fotballforbund godkjenner en dispensasjonssøknad. Nadderud er nemlig langt fra å tilfredstille kravene NFF stiller til en tippeligaarena. I verste fall må Stabæk spille sine hjemmekamper på Ullevaal.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.