NA24.no

Stabil oljepris

Oljeprisen holder seg stabil fredag morgen etter oppgang torsdag.

Oljeprisen var i morgentimene fredag lite endret etter gårsdagens opptur. Torsdag steg oljeprisen etter at prisen på bensin steg til det høyeste nivået på åtte dager. Årsaken er at man i det amerikanske markedet frykter at det kan bli knapphet på bensin når dette markedet er på full fart inn i kjøre- og bilsesongen.

NA24 - din næringslivsavis

Drivstofflagrene er nå 8 prosent under det som er gjennomsnittet de siste fem år, meldte det amerikanske energidepartementet om onsdag.

Råolje for levering i juni var i morgentimene fredag uendret på 61,81 dollar fatet i elektronisk handel på råvarebørsen i New York. Torsdag endte kontrakten opp 26 cent eller 0,4 prosent til 61,81 dollar fatet, men i løpet av gårsdagens handel var kontrakten helt oppe i 62,5 dollar fatet.

Men det er ikke bare bensinprisen som drar råoljemarkedet. I Nigeria fortsetter bråket som siden starten av 2006 har ridd oljebransjen som en mare. Et angrep fra militsen på oljeselskapet Eni sin rørledning i Nigeria tvang oljeselskapet til å senke produksjonen fra Brass-terminalen med nesten 100.000 fat per dag.

I London blir nordsjøoljen for levering i juni handlet til 65,84 dollar fatet. Dette er en oppgang på 5 cent per fat fra gårsdagens sluttkurs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere