NA24.no

Stabil opptur

Sist oppdatert:
Oslo Børs holder seg stabilt med en oppgang på rundt en prosent. Følg utviklingen her.

Hovedindeksen stiger like etter lunsj 1,01 prosent til 385,87 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oslo Børs holder seg sterk, godt hjulpet av at oljeprisen er stabilt over 76 dollar fatet. Orkanene truer i Mexico-gulfen og det bidrar sammen med uroen i Midtøsten til å sende prisen på det sorte gullet opp. Orkaner herjer i fjor amerikanske oljeinstallasjoner og førte til at flere raffinererier og oljeplattformer ble stengt i mange måneder. Frykten for at de kraftige vindmassene vil få en tilsvarende effekt også i år gjør at oljemarkedet spekulerer opp kontraktene på levering av olje.

Følg kursene her.

Den høye oljeprisen gjør at interessen for oljegigantene Statoil og Norsk Hydro er på topp. Begge aksjene topper omsetningslisten og stiger henholdsvis 0,82 prosent til 184,50 kroner og 0,86 prosent til 175,50 kroner.

Interessen for de noe mindre oljeselskapene DNO og Altinex er også god, og bidrar til at aksjekursene stiger 1,68 prosent til 12,10 kroner og 2,31 prosent til 1,33 kroner.

Altinex melder om stor interesse for det konvertible obligasjonslånet har vært i markedet for å få plassert. Responsen var så stor at de valgt å heve lånesummen til 250 millioner kroner fra de opprinnelige 200 millioner kronene.

Håndteringsteknologiselskapet Odim topper vinnerlisten med en oppgang på 15,63 prosent til 111 kroner. Det er i hovedsak meglerhusene Carnegie og Enskilda som er på kjøper’n. Carnegie er største nettokjøper med 49,4 prosent, mens Enskilda kjøper 25,7 prosent.

Seismikkselskapet SeaBird følger etter med en oppgang på 9,12 prosent til 33,50 kroner. Meglerhuset ABG Sundal Collier står bak rundt 80 prosent av nettokjøpene.

Bulkrederiene er i skuddet. Golden Ocean Group stiger 7,53 prosent til 4,71 kroner. Jinhui Shipping stiger 7,49 prosent til 20,10 kroner. John Fredriksen som kontrollerer Golden Ocean Group skal i henhold til Finansavisen kjøpt seg opp til like i underkant av 5 prosent i Jinhui.

Int. Gold Exploration stiger 7,11 prosent til 4,82 kroner.

Det er også stor interesse for TGS-Nopec som stiger 3,4 prosent til 114 kroner. Pareto er storkjøper av aksjen og står bak 43,5 prosent av nettokjøpene. Meglerhuset anbefaler sine kunder å kjøpe aksjene i forkant av resultatfremleggelsen 10. august og har et kursmål på 140 kroner pr. aksje.

Programvareselskapet Opera er dagens taper så langt etter at aksjekursen faller 6,13 prosent til 19,90 kroner. Det er kun omsatt aksjer for like i underkant av 50.000 kroner.

DynaPel faller 5 prosent, mens Aker Floating Production er ned 4 prosent. Aksjene faller på lav omsetning.

Søkemotorselskapet Fast la frem tall for andre kvartal onsdag morgen. Selv om Fast-sjef John M. Lervik kunne vise til en klar bedring sammenlignet med samme periode året før, klarte ikke IT-selskapet helt innfri forventningene til analytikerne.

Markedet reagerer med å sende aksjekursen ned 2 prosent til 19,60kroner.

- Fast har lagt frem andre kvartalstall i dag. Topplinjen var bedre enn ventet, hvilket understreker at vekstforventningene mer enn innfris. EBITDA-marginen kom inn på estimatet, mens inntjeningen på EBIT-nivå var noe lavere enn topplinjen skulle tilsi, skriver DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere