NA24.no

Stabilt stortankmarked

Ratene for supertankerne har gått sidelengs den siste uken.

Det er fortsatt god aktivitet i VLCC-markedet ifølge den ukentlige markedsrapproten til skipsmeglerhuset Fearnleys. Dette har gitt stabilt sterke rater både i Midtøsten og ut av Vest-Afrika. Den stramme balansen ser ut til å holde seg, listen over tilgjengelig skip er fortsatt tynn, med kun 38 VLCC'er tilgjengelig for de neste 30 dagene.

NA24 - din næringslivavis.

Markedet ser ifølge Fearnleys ut til å gå inn i en venteperiode i det befrakterne har ventet med å nominere nye laster for juli.

Ratene fra Persiabukten til Asia har holdt seg stabilt på worldscale 122,5 den siste uken, mens raten vestover er uendret på ws 95. Fra Vest-Afrika til US Gulf er også raten uendret på ws 105.

Suezmax-markedet har derimot strammet seg kraftig opp etter en tyngre periode. Raten fra Vest-Afrika til østkysten av USA har steget fra ws 107,5 til ws 150 den siste uken. i indre Middelhav er suezmax-raten opp 15 poeng til ws 140.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere