NA24.no

Stadig flere binder renten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mange gjør som sentralbanksjefen vil at de skal gjøre.

Stadig flere husholdninger binder renten, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NA24 - din næringslivsavis

Ved utgangen av første kvartal var fastrenteandelen blant norske husholdninger på 9,2 prosent, noe som er 2,4 prosentpoeng høyere enn ved utgangen av 2008. Andelen steg samtidig til det høyeste nivået siden andre kvartal 2006, ifølge SSB.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Statistikken over rentebinding har eksistert i fem år, og trenden har nesten hele tiden vært at en stadig lavere andel binder renten. Imidlertid var utviklingen i første kvartal første gang man så en økning på to år, men samtidig er andelen lavere enn for fem år siden.

- Tallene viser vekst i finansforetakenes andel utlån med rentebinding i ett til fem år til husholdninger. Denne andelen økte fra 4,2 prosent ved utgangen av 4. kvartal 2008 til 5,6 prosent ved utgangen av 1. kvartal 2009, skriver SSB.

- I om lag to av tre banker og kredittforetak som rapporterte utlån med rentebinding i ett til fem år til husholdninger, økte andelen av slike lån i denne perioden, fortsettes det i meldingen.

Samtidig viser tallene at rentebindingsandelen i kommunene klatret fra 50,2 prosent til 53,1 prosent.

- Fastrenteandelen for denne sektoren har over tid vært høy sammenlignet med for eksempel husholdninger og ikke-finansielle foretak, skriver SSB.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere