Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Stadig lysere for Luxo

Foto: Junge, Heiko
Belysningsprodusenten Luxo har fått opp dampen i første kvartal.

Belysningskonsernet Luxo har de siste par årene vært gjennom en omstilling, og uttellingen ser nå ut til å komme for fullt. Selskapet har økt resultatene markert i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Første kvartal er tradisjonelt sammen med fjerde kvartal det beste salgsmessig for Luxo, da dette er de to mørkeste kvartalene.

Sammenlignet med fjoråret så var salget omtrent uendret og endte på 125 millioner kroner, men marginene økte kraftig. Bakgrunnen for den manglende salgsøkningen er den fallende dollaren i første kvartal, justert for dette var salgsøkningen på 8,3 prosent.

Driftsresultatet økte fra 5,8 millioner kroner i første kvartal 2007 til 10,2 millioner i årets tre første måneder. Resultat før skatt økte samtidig fra 4,9 til 8,7 millioner. Det er i hovedsak lavere driftskostnader som ligger bak resultatforbedringen.

- Utviklingen i 1. kvartal var god, sett med selskapets øyne. Selskapet forventer å opprettholde en fortsatt positiv utvikling for 2008 som helhet, skriver styret i rapporten.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!