NA24.no

Foto: Andrè Clark Utvik

Stadige tegn til bedring

Sist oppdatert:
De ledende indikatorene stiger for syvende måned på rad.

Indeksen som viser utviklingen for de ledende indikatorene (LEI) i USA steg med 0,3 prosent i oktober.

NA24 – din næringslivsavis

Analysebyrået The Conference Board er ute med sin rapport som viser at indeksen stiger for syvende måned på rad med oppgang. I september steg indeksen med 1 prosent, mens den i august økte med 0,4 prosent.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg at indeksen ville stige med 0,4 prosent.

Samtidig viser den sammenfallende delindeksen en helt flat utvikling, mens den laggende indeksen falt med 0,2 prosent i oktober

– Etter et halvt år med sammenhengende stigninger, stabiliserer måned til måned veksten i LEI seg og oppgangen fortsetter å være bred. Samtidig har den sammenfallende indeksen vært essensiell flat siden juni etter å ha falt siden november 2007. Den sammensatte indeksen antyder bedringen utfoldes og at økonomisk aktivitet burde fortsette å bedres i den nærmeste tiden, sier økonom Ataman Ozyildirim hos The Conference Board.

Økonomene ser fortsatt en treg vekst, men venter på at etterspørsel tar seg opp.

– Dataene indikerer at den økonomiske bedringen endelig er i gang. Vi kan vente treg vekst gjennom første halvdel av 2010. Takten på veksten, vil likevel være kritisk avhengig av hvor mye etterspørselen tar seg opp og hvor snart, sier økonom Ken Goldstein i analysebyrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere