*Nettavisen* Økonomi.

Staff refses

Foto: Thomas Olsen (Nettavisen)

Liker ikke at Staffs advokatbyrå representerer samboerparet.

09.06.09 07:58

Advokatfirmaet Staff representerer ekteparet Per Sten Andersen og Eva-Karin Haugen i TA Invest-saken. Dette får lederen i etikkrådet i Advokatforeningen til å reagere.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken er at de to har motstridende interesser, etter at Per Sten Andersen har beskyldt sin kone for å stå bak svindelen, mens han ikke kjente til den.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Dette er med på å svekke folk tillit til rettsapparatet. Og det strider mot frunnleggende prinsipper som advokatenes uavhengighet. Dette er mildt sagt ikke bra. For det andre har partene mottstridene interesser, og da sier det seg selv at et advokatfirma ikke kan representere begge to, sier etikksjefen i Advokatforeningen Helge Tveit til Dagens Næringsliv

Tor Erling Staff avviser overfor DN at han bryter de etiske retningslinjene.

Samboerparet er siktet for bedrageri og underslag av flere hundre medlemmers penger i aksjespareklubben TA-Invest. Flere hundre millioner kroner skal ha blitt investert i klubben for å bli forvaltet av de to, men den siste tiden fikk medlemmene store problemer med å ta ut pengene som var plassert.

Da politiet slo til fant de svært lite verdier, og ikke i nærheten av de 532 millioner kronene som samboerparet selv skal ha informert sine medlemmer om at de samlet forvaltet.

Politiet har imidlertid funnet rundt femti eiendommer som er i samboerparets eie, men problemet er at de fleste av disse er pantsatt til over pipen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag