NA24.no

Foto: Scanpix/Reuters

Stakk Yukos-sjefen i ansiktet

Sist oppdatert:
Oligarken Mikhail Khodorkovskij ble natt til fredag kuttet i ansiktet med en kniv da han kom i krangel med en annen innsatt.

Yukos-grunnleggeren Mikhail Khodorkovskij er sendt på sykehuset med kuttskader i ansiktet etter at han ble angrepet av en annen medfange natt til fredag i fengselet han sitter i, opplyser hans advokat til nyhetsbyrået AP. Ifølge advokaten har Khodorkovskij sydd flere sting i ansiktet.

Fengselsmyndighetene sier imidlertid at oligarken bare har skrapemerker på nesen og at det ikke er så alvorlig, melder nyhetsbyrået Interfax.

Yukos var tidligere Russlands største produsent av råolje, men på grunn av en disputt over 27,5 milliarder i ubetalt skatt ble Mikhail Khodorkovskij dømt til ni års fengsel i mai 2005. Yukos ble deretter delt opp i mindre enheter og solgt.

Den største divisjonen i Yukos ble solgt på tvangsauksjon for å dekke skatteregningen til staten. Denne divisjonen ble senere kjøpt opp av Rosneft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere