*Nettavisen* Økonomi.

Stål mot trenden i Asia

Foto: (Scanpix)

Produsenter av stål har en god aksjedag i Asia. Men markedet følger ikke opp.

20.04.09 08:18

Aksjekursene hos stålprodusentene tikker oppover mandag i de asiatiske markedene. Det spekuleres i en bedre fremtid for stålprodusentene og traderne forventer høyere etterspørsel.

- Kina har allerede vist at de bygger lagre for massive infrastrukturinvesteringer. Se på kjøpene de har gjort innen kobber, sink og andre basemetaller og resultater er oppgang i prisene på råvarer, sier forvalter Marcus Hudson til Market Watch.

Forrige uke ble det klart at Kinas økonomi vokste med 6,1 prosent i første kvartal, noe som var lavere enn forventet. Men Kinas statsminister Wen Jiabao kommenterte at landets stimulipakker virket bedre enn ventet. Også flere lang øyner muligheten for å demme opp for de økonomiske problemene ved å investere kraftig i infrastruktur. Dermed kan stålprisene begynne å tikke kraftig opp, antar en del markedsaktører.

I Tokyo steg aksjekursen til Kobe Steel med 5,7 prosent, mens Nippon Steel stiger nærmere 2 prosent. Men dette løfter ikke markedet som helhet. I Japan faller Nikkei 225 indeksen med 1 prosent til 8822,29 poeng mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong faller 0,4 prosent. Den eneste av de toneangivende markedsplassene i regionen var i Shanghai der kursene steg 0,4 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.