NA24.no

Ståle solgte livssverket for flere hundre millioner

Ståle Raa gikk fra å være eier av Safeguard Group til å være ansatt som daglig leder i selskapet.
Ståle Raa gikk fra å være eier av Safeguard Group til å være ansatt som daglig leder i selskapet. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Nå er han daglig leder, og selskapet setter ny omsetningsrekord.

(Vest24.no): – Jeg har aldri angret på at jeg solgte selskapet, sier Ståle Raa til BA.

I desember 2013 solgte han selskapet Safeguard Group med datterselskapene Låsservice og Hydrea, som han eide sammen med kompanjong Hans Petter Eikeland, til ASSA ABLOY Norge.

Kjøpesummen var etter det BA kjenner til i overkant av 200 millioner.

I stedet for å hvile på sine laurbær valgte Raa å fortsette som daglig leder i selskapet.

– Du får ingen motivasjon av å sette deg ned og gjøre ingenting. Det var aldri snakk om noe annet enn at jeg skulle fortsette, sier han til BA.

Omsetningsrekord

I 2013 hadde Låsservice og Hydrea en omsetning på nesten 175 millioner, og et driftsresultat på 11,5 millioner. Årsresultatet for 2014 er ikke klart, men ifølge Raa har de en økning i omsetningen på 35 millioner sammenlignet med året før, noe som er ny rekord for selskapene.

– Dette er med den samme arbeidsstokken som før salget, så det er vi godt fornøyd med. Det er de ansattes fortjeneste at vi klarer å ligge i front, de er utrolig dyktige og arbeidsomme.

Selskapet har flere store næringskunder, i tillegg til privatkunder. Blant annet leverer de låsesystem til Statoil-bygget, Horisont kjøpesenter samt Akutten på Haukeland Sykehus.

– Det er et godt marked for låser, og det er stadig behov for mer kompliserte løsninger. Derfor er det viktig for oss å sitte i førersetet når det gjelder kompetanse og teknologi.

Han forteller at skjerpede krav til sikkerhet gjør at flere næringsbygg går over til elektroniske låsesystem. Også i privatboliger går det den veien.

– De nyeste låsene åpner man med en app på mobilen. Nøkler er på vei ut, sier Raa.

– Verdensledende

Han forteller at bakgrunnen for at han solgte låseselskapet, som han overtok i 2001 etter å ha vært ansatt i låsbransjen siden 1993, var å sikre stabilitet for seg selv og de ansatte.

– Jeg hadde fått flere tilbud tidligere, og tenkte at jeg kan jo ikke si nei hele tiden. ASSA ABLOY er et av de verdensledende selskapene på låser, så da den sjansen kom slo jeg til.

Låsservice har hovedkontor i Bergen, med avdelinger i flere norske byer. Ifølge Raa har ikke eierbytte medført vesentlige endringer, verken for de ansatte eller kundene.

– Jeg har den samme følelsen for selskapet som før jeg solgte. Det viktige for meg er at vi beholder kulturen og merkevaren vi har bygget opp, og at de ansatte og eierne er fornøyd med jobben jeg gjør. Det gir de uttrykk for at de er, sier Raa.

Les flere saker i Vest24 her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere