*Nettavisen* Økonomi.

Stalin ville lage apehær

Den sovjetiske diktatoren Josef Stalin forsøkte å lage en uovervinnelig hær ved å befrukte afrikanske kvinner med sperm fra aper.

20.12.05 19:24

Det kommer frem i hemmelige dokumenter den britiske tv-kanalen Sky News har fått tilgang til.

Stalin beordret sine forskere til å mutere frem et vesen som skulle være «fleksibel og motstandsdyktig ovenfor sult».

Sterke og dumme
Dokumentene viser at Stalin forlangte at den fremavlede rasen skulle være «umåtelig sterke, men med en underutviklet hjerne». En del av hans skrekkinngytende plan var å bruke mutantene til å bygge jernbane, ifølge en annen britisk avis, The Sun.

Hemmelige laboratorier og apeskjelett ble funnet i byen Suchumi i Georgia, av arbeidsfolk som bygger en lekeplass for barn. Beina antas å stamme fra aper som ble holdt fanget i 20-årene. Det var forskeren Ilia Ivanov som ble bedt om å utføre forskningen.

Gorilla neste
Ivanov skal ha brukt en fransk forskningsstasjon i Guinea for arbeidet. Her skal afrikanske kvinner blitt holdt fanget for å bli befruktet med apesæd. Ingen ble gravide av forsøkene. Neste steg var å innplante menneskesæd i hunn-gorillaer.

Ivanov ble arrestert i 1930 etter at han mislyktes med prosjektet. Han døde i en arbeidsleir to år senere, skriver Sky News` nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag