*Nettavisen* Økonomi.

Ståltro på gruveselskap

Foto: First Securities

First-analytiker ser oppside på over 260 prosent i Intex Resources.

Analytiker Martin Mølsæter har vært på besøk hos Intex Resources anlegg i Mindoro. Inntrykket er at selskapet både har lokal og sentral støtte og at myndighetene ønsker at prosjektet blir raskt ferdigstilt.

NA24 - din næringslivsavis

Mølsæter har satt et kursmål på 33 kroner og gjentar sin «sterk kjøp»-anbefaling. Det innebærer at First-analytikeren ser en oppside på godt over 260 prosent i Intex-kursen fra dagens nivåer på 8,92 kroner.

Rallyet i råvaremarkedet har sendt nikkelprisene til himmels. Spotprisen har passert 33.000 dollar per tonn og forwardkurven har fulgt etter. Mindoro -prosjektet har en break-even på 12.000 dollar per tonn. Til sammenligning har konkurrenten Gladstones nikkelprosjekt i Australia en break-even på 20.000 dollar per tonn.

Lav verdsettelse sammen med lønnsomhetsstudien gjennomført av Aker Kværner gjør at det kan være ytterligere muligheter å spare i driftsinvesteringer og kostnader.

Mølsæter trekker frem i sin analyse at selskapet sitter med en kontantreserve som tilsvarer 5,7 kroner per aksje og at de har en royaltyavtale med LKAB. Dessuten er selskapet gjeldfri. Dette medfører at verdsettelsen av Hurdal, Mindoro og diamantprosjektet er ekstremt lav. Nå venter First på partner diskusjoner på Mindoro og Saprolite-ressurs estimater.

Oppsummering:
Anbefaling: Sterk kjøp
Kursmål: 33 kroner per aksje
Meglerhus: First Securities
Dato: 4. mars 2008

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.