*Nettavisen* Økonomi.

Stangeland beskyldes for innsidehandel

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

- De får beskylde meg for hva de vil, sier den tidligere politikeren.

Aksjonærerene i Bergen Group har anmodet Oslo Børs om å etterforske enkelte forhold med tanke på innsidehandel etter at Magnus Stangeland solgte aksjer for større beløp forrige uke, skriver Dagens Næringsliv.

- De får beskylde meg for hva de vil. Men det er ikke snakk om innsidesalg. Jeg benekter det totalt, sier Stangeland til avisen.

Fem millioner aksjer
Beskyldningene har kommet etter at Stangeland og Skarveland-familien totalt solgte fem millioner aksjer i Bergen Group til Spring Capital forrige mandag.

Etter dette økte Spring Capital sin eierandel til 19,9 prosent. I tillegg konverterte Spring Capital et obligasjonslån, som da totalt ga selskapet kontroll over 33,1 prosent av aksjene.

Tynn suppe
Børsreglementet sier at dersom Spring Capital hadde fått 33,3 prosent eierandel, måtte selskapet ha kommet med et pliktig bud på alle utestående aksjer til samme betingelser som Stangeland fikk.

Per Steen, aksjonær i Bergen Group, hevder å representere over 10 prosent av aksjonærene. Kravet deres er å få selge seg ut av Bergen Group til samme kurs og betingelser som Stangeland- og Skarveland-familiene.

Informasjon om at Spring Capital hadde konvertert obligasjonslånet ble kjent bare minutter før Bergen Group presenterte resultatene for tredje kvartal.

Resultatene skuffet og selskapet har falt med nesten syv prosent den siste uken. Før børsen åpner onsdag morgen var aksjen sist omsatt for 8,7 kroner.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.