NA24.no

Stangeland slår tilbake

Sist oppdatert:
Redningsselskapets tidligere president, Magnus Stangeland, slår kraftig tilbake mot beskyldninger i granskingsrapporten.

Bråket i Redningsselskapet går inn i nok en runde i forbindelse med det pågående landsmøtet. På en pressekonferanse i Bergen fredag gikk tidligere president Magnus Stangeland knallhardt ut mot ledelsen i selskapet.

- Redningsselskapet har brukt 7,5 millioner på en gransking jeg overhodet ikke fester lit til. Omtalen av inneholde en rekke grove faktafeil og grunnnløse beskyldninger jeg ikke har kunnet forsvare meg mot, sa Stangeland blant annet.

Stangeland er blant annet anklaget for å ha utnyttet sin posisjon i Redningsselskapet til å skaffe seg og sine forretningsforbindelser fordeler. Granskingsrapporten omtaler kjøp av beredskapsfartøyet «Scandi Beta.» Fartøyet ble kjøpt av Redningsselskapet i 2004 for 45 millioner kroner.

Utvalget hevder at prisen var 5 millioner kroner for høy, fordi båten var til salgs for 40 millioner kroner i 2002. Utvalget mener at Stangeland har hatt forretningsmessige forbindelser med selgeren av det omtalte fartøyet. Noe Stangeland gjennom sin advokat blant tilbakeviser.

Mens Stangeland slåss for sin ære fortsetter Redningsselskapet å krangle for åpen scene. Da landsmøtet åpnet ble valg av ordstyrer gjort med én stemmes overvekt. Selskapets nye president, Lars Hellandsjø, åpnet dessuten landsmøtet med å si at det ikke skal foregår noen åpen dcebatt om granskingsutvalgets resultater..

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere