NA24.no

«Stans denne galskapen»

Sist oppdatert:
SAS Braathens sparker toppsjef Petter Jansen. En årsak skal være at han ikke ville legge ned verkstedet på Sola. Lørdag sendte de ansatte brev til statsministeren.

Les også: - Vemodig

Avskjedigelsen skal være en siste hilsen fra avtroppende konserndirektør i SAS, Jørgen Lindegaard, ifølge VG. Beslutningen skal ikke være styrebehandlet og har vakt sterke reaksjoner internt i konsernet, ikke minst fordi Jansens del av SAS-konsernet er den eneste som har gått med overskudd.

I går sendte de tillitsvalgte i SAS brev til statsminister Jens Stoltenberg, hvor de ber regjeringen «stanse denne galskapen.» Galskapen det vises til er oppsigelsen av Petter Jansen, opplyser en kilde overfor NA24.

Åraken til fratredelsen, er at han og selskapets styre har ulike oppfatninger i sentrale spørsmål om hvordan den fremtidige strategien skal utformes, for det norske selskapet innen Scandinavian Airlines Businesses.

Skeptisk til nedleggelse
I samtaler med de tillitsvalgte tidligere i uken, skal Petter Jansen ha gitt klart uttrykk for at han var skeptisk til å legge ned flyverkstedet på Sola, opplyser sentralt plasserte kilder til NA24.

Han skal ha ønsket å ta saken videre i SAS-systemet. Etter det NA24 kjenner til skal dette ha falt konsernsjefen i SAS Jørgen Lindegård tungt for brystet.

- Petter Jansen har gjort en god innsats i SAS Braathens. Det har imidlertid vist seg at hans og styrets oppfatning skiller seg når det gjelder selskapets strategiske utvikling. Vi er derfor enige om å gå hver vår vei, sier selskapets styreleder John S. Dueholm i en pressemelding.

- Når fusjonen mellom SAS og Braathens nå er ferdig og det skal legges en ny strategi for de kommende årene, er dette et naturlig tidspunkt å skilles på når vi ikke er enige, sier Petter Jansen.

- Derfor følger jeg nå spillereglene i næringslivet og forlater min stilling.

På et ekstraordinært styremøte i ettermiddag, stemte de ansatte mot oppsigelsen av Jansen. Jansen var selv ikke tilstede på møtet. Etter møtet var det bare de ansattes representanter som møtte pressen.

- Trist
- Dette er et råttent spill. Der er veldig trist, og Petter Jansen har vært en god leder for oss, sier Terje Nielsen i SAS Braathens kabinforening til NA 24.

- Vi oppfattet Petter Jansen som den rette mannen til å lede SAS Braathens videre. Dette kom som lyn fra klar himmel. Vi hadde ingen indikasjoner på at han ikke hadde tillit hos konsernledelsen, og dette føyer seg inn i rekken av triste hendelser for konsernet, legger Nielsen til.

Skoglund konstituert
Petter Jansen fratrer sin stilling den 12. juni i år. Som konstituert administrerende direktør tiltrer viseadministrerende direktør Johnny Skoglund.

Petter Jansen ble rost av partene etter at flystreiken tidligere i år ble løst etter sterk inngripen fra hans side.

Inger Grete Sjuve Berg i Norsk kabinforening sier hun ikke kan si at det er en overraskelse at dette kommer nå.

- Selv om vi ikke har hørt noe konkret, så er det vel ingenting som overrasker oss lenger. Det er klart at det har vært mye frustrasjon i forhold til den situasjonen selskapet har vært i, og det spørs om vi har klart den integreringen i SAS Braathens så bra som vi hadde håpet, sier Inger Grete Sjuve Berg til TV 2 Nettavisen.

- Dette kommer meget overraskende på oss. Vi synes Petter Jensen har gjort en kjempejobb, sier Gro Paulsen, leder for SAS Braathens funksjonærklubb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere