NA24.no

(Steinar Ryvind)

Stanset Spetalens byggeprosjekt

Sist oppdatert:
Litauere på luselønn og utedo ble for mye for Arbeidstilsynet.

Investoren og oslomannen Eigil Stray Spetalen (39) bygger seg landsted på en gammel industritomt på Lekerøya utenfor Risør.

Nå har arbeidstilsynet gått til det skritt å stanse virksomheten til firmaet som har hatt litauere i arbeid på Spetalens feriested.

LES OGSÅ:Spetalen i Byggebråk

Firmaet Norlitalda har ikke bare vært engasjert på Lekerøya.

- Ikke hørt
Totalt har cirka 25 arbeidstakere vært benyttet på ulike byggeplasser i Oslo-området, på Grenland og Sørlandet, skriver Aust Agder Blad.

Bakgrunnen for at Arbeidstilsynet går til det skritt å stanse virksomheten til firmaet er, ifølge P4, at kravet om bedring av de ansattes arbeidsbetingelser har blitt oversett.

Seniorinspektør i Arbeidstilsynet, Alf Helgeland, uttaler til P4 at firmaet har fått varsel om pålegg med god frist. Når det ikke foreligger dokumentasjon på at påleggene er innfridd har imidlertid Arbeidstilsynet måttet gå til det skritt å stanse arbeidet.

Utedo
Organisasjonsarbeider Thor Åge Christiansen i Fellesforbundet uttaler i den forbindelse at arbeiderne på Lekerøya bodde på byggeplassen, hadde kummerlig utedo, brannfarlige ovner, usikret stillas og altfor lav lønn.

Aust Agder Blad skrev om saken tidligere i høst og da opplyste både firmaets innehaver, Jan Petter Jørgensen og tiltakshaver Eigil Stray Spetalen, at ting var gjort for å rette opp forholdene.

Eigil Stray Spetalen har ifølge skattelistene en formue på nærmere 90 millioner kroner.

Les flere nyheter hos: Aust Agder Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere