*Nettavisen* Økonomi.

Stapper flyene fulle av bensin

Foto: SAS (SAS)

Men SAS frykter ikke streiken.

29.05.12 22:27

I morgen trappes streiken i stat og kommune opp. Totalt 106 av rundt 200 ansatte ved Meteorologisk institutt i Oslo vil være i streik, melder Forskerforum.

Dermed rammes luftfarten hardere. Flere områder vil være uten fullverdig værvarsel.

- Opp til pilotene
- Det vil være opp til flyselskapene og pilotene å ta stilling til om de har tilstrekkelig informasjon til å foreta landing og avgang. De må ha med ekstra drivstoff for eventuelt å kunne foreta landing ved alternativ lufthavn, skriver Avinor på sine hjemmesider.

Ifølge SAS kan du foreløpig ta det helt med ro. Med de gode værforholdene vi har for tiden, er det svært lite sannsynlig at det vil bli kanselleringer eller forsinkelser som følge av streiken.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Vi forventer ikke at flytrafikken vil bli påvirket i særlig grad, og det er vi som kompenserer for dette, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: -

Han understreker at dette med alternativ flyplass og ekstra drivstoff er en del av de normale operasjonene.|

Alternativ flyplass
Normalt er det slik at pilotene på hver flyvning har drivstoff nok til å lande på en alternativ flyplass, dersom værforholdene ikke skulle tillate landing på bestemmelsesstedet.

Nå vil man ha ytterligere en alternativ flyplass for å kompensere for mer mangelfull værmelding, noe som innebærer mer drivstoff og økte kostnader for flyselskapene.

Johansen opplyser at elektroniske værvarsler fortsatt vil være tilgjengelig for pilotene, men at det er de manuelle oppdateringene som kuttes.

- Flere tas ut
Ved en utvidelse av streiken blir flyplassvarsel ikke tilgjengelig for følgende flyplasser: Gardermoen/OSL, Fagernes/Leirin, Kristiansand/Kjevik, Røros, Rygge, Torp, Notodden og Skien, melder Avinor.

Dette kommer i tillegg til de lufthavner som allerede er berørt av streiken: Bergen/Flesland, Florø, Haugesund/Karmøy, Kristiansund/Kvernberget, Molde/Årø, Rørvik/Ryum, Stavanger/Sola, Ålesund/Vigra, Trondheim/Værnes og Stord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.