NA24.no

Står mellom Aker og FMC

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Selskapene konkurrerer om storprosjekt vest av Shetland.

Ifølge bransjeavisen Upstream så har oljeselskapet Total gitt både FMC Technologies og Aker Solutions kontrakter på forberedende ingeniørarbeider i forbindelse med undervannsproduksjonssystemet på Laggan-Tormore-feltet som ligger vest av Shetland.

De to selskapene vil måtte være klare til å legge frem sine endelige tekniske og kommersielle bud om tre måneders tid. Det er forventet at den fortrukne anbyderen vil bli utpekt av operatøren Total kort tid etter at budene er levert i begynnelsen av neste år.

Laggan-Tormore er kjempeprosjekt i milliarddollarklassen og skal produsere gass og kondensater.

Kilder Upstream har snakket med, sier at den formelle tildeling av kontrakten på undervannssystemet. Utbyggingen av feltet er forventet å bli sanksjonert i april 2010 med første produksjon i 2013 eller 2014.

- Laggan-Tormore er en av de beste subsea-mulighetene tilgjengelig i hele verden for øyeblikket, sier en talsperson for FMC på Kongsberg til Upstream.

Det er også store rørleggings- og styrestrengskontrakter som skal dekkes i forbindelse med utbyggingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere