*Nettavisen* Økonomi.

Star Reefers fikk inn pengene

Foto: Fjeldstad, Knut (Scanpix)

Kristian Siem tok brorparten av kjøleskipsrederiets emisjon.

Kjøleskipsrederiet Star Reefers Inc, som kontrolleres av investoren Kristian Siem, har i etterkant av børslutt mandag satt en rettet emisjon på 105 millioner kroner.

Totalt ble det plassert 875.000 nye aksjer i emisjonen, som ble satt på kurs 120 kroner per aksje. Siste omsetningskurs før emisjonen var 123 kroner på Oslo Børs. De nye aksjene vil utgjøre omkring 10 prosent av eksisterende aksjer i rederiet. Meglerhuset Argo Securities har tilrettelagt emisjonen

Hovedaksjonær Siem Industries, kontrollert av Kristians Siem med familie, tok brorparten av emisjonen. Ifølge en oppdatering så tegnet Siem Industries seg for 93,4 prosent av aksjene i emisjonen.

Styret i Star Reefers har samtidig med emisjonen, vedtatt å gjennomføre en reparasjonsemisjon mot eksisterende aksjonærer som ikke fikk delta i den rettede emisjonen. Totalt vil det gjennom reparasjonsemisjonen bli lagt ut 100.000 nye aksjer for tegning. Emisjonskursen blri den samme som i den rettede emisjonen.

Star Reefers-aksjer vil fra og med tirsdag bli handlet uten rett til å delta i den påfølgende emisjonen. Reparasjonsemisjonen forventes gjennomført i februar 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.