NA24.no

Start reddet av eiendomssalg

Sist oppdatert:
Start Toppfotball reddet et begredelig 2007 med å selge unna eiendom.

Regnskapet til Start Toppfotball viser et driftsresultat på hele 16, 3 millioner kroner i minus for 2007, året som endte med nedrykk fra eliteserien.

NA24 – din næringslivsavis

At årsresultatet ikke landet skjevere enn 991.000 kroner i minus skyldes at Start Toppfotball solgte unna aksjer i Start Høyhustomt AS og Start Parkeringstomt AS til Rasmussengruppen AS. Totalt brakte salget av de to selskapene inn 14,9 millioner kroner.

Start Toppfotball driver toppfotballavdelingen, inkludert den kommersielle toppfotballvirksomheten, for IK Start.

Rasmussengruppen på sin side kontrolleres av Sørlandets rikeste familie, med Dag Rasmussen som daglig leder. Rasmussengruppen eier 38,8 prosent av aksjene i Start Toppfotball.

Store kostnader
Omsetningen i 2007 for Start Toppfotball var på 102,2 millioner, mens kostnadene beløp seg til hele 118,6 millioner kroner.

- Det er ingen tvil om at det ble et betydelig underskudd på fotballdelen, sier Jan Oddvar Skisland, administrerende direktør i Start Toppfotball, som sier at byggingen av nytt stadion gjør det vanskelig å lese ut av regnskapet hvordan selskapet faktisk går.

I tillegg til Rasmussengruppen er Ernst Ravnaas og Erik Solér gjennom sitt selskap Nye Start (55,3 prosents andel) de største eierne i Start Toppfotball.

Den anstrengte økonomiske situasjonen for selskapet førte til at Start gjennomførte en emisjon på 10 millioner kroner i vår, og en ny emisjon på omtrent 25 millioner kroner er planlagt nå i høst.

Lite underskudd i 08
Ifølge Skisland var det spillerkjøp og lønninger som var den tyngste biten i 2007 og som trakk resultatet nedover.

- Hvordan går det i år?

- Etter at vi fikk justert ned tilskuertallene til 7000 ligger vi stort sett på budsjett. Vi får ingen dramatiske avvik i 2008, sier Skisland.

- Dere havner ut i null?

- Det blir litt avhengig av hvor av stadionbyggingen man kjører inn i regnskapet. Men vi går nok med et lite underskudd, reelt sett på fotballdriften, forklarer Skisland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere