NA24.no

Starter i pluss

Sist oppdatert:
Aksjemarkedet i USA blir sendt oppover for fjerde dag på rad.

Oppgang i New York.

NA24 - din næringslivsavis

De tre toneangivende indeksene på Wall Street stiger alle fra start. Dow Jones Industrial blir løftet 0,10 prosent til 12.659,33 poeng, mens Nasdaq Composite stiger 0,25 prosent til 2.514,65 poeng. Den brede S&P 500-indeksen klatrer 0,18 prosent til 1.400,75 poeng.

PC-produsenten Dell vil også komme i fokus. Selskapet la frem sterke tall for første kvartal og det setter aksjemarkedet pris på som sender aksjekursen opp 10 prosent i førhandelen. De har i løpet av det siste året redusert antall ansatte med 7.000. Dell ga ingen utsikter for andre kvartal, men merker at det IT-forbruket er blitt mer konservativt i USA. Det skriver Marketwatch.

Resultatet steg til 784 millioner dollar eller rundt 38 cents per aksje. Det kom fra en omsetning på 16,08 milliarder dollar. Her hadde analytikerne ventet seg et resultat på 34 cents per aksje fra en omsetning på 15,66 milliarder dollar.

Forbruket i USA økte med 0,2 prosent i april. Det blir klart etter at det amerikanske handelsdepartementet har frigitt data fredag ettermiddag. Samtidig økte inntektene til husholdningene med 0,2 prosent. På forhånd ventet økonomene at både forbruket og inntektene til de amerikanske husholdningene ville vokse med 0,2 prosent i april. Det viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Samtidig ble inntektsveksten revidert opp til 0,4 prosent i mars fra 0,3 prosent, mens forbruket forble uendret på 0,4 prosent.

Inflasjonen viser en mer dempet veksttakt. Kjerneprisindeksen PCE steg med 0,1 prosent i april, mens det på årsbasis viser en vekst på 2,1 prosent. I mars viste samme indeks en oppgang på 0,2 prosent til 2,1 prosent på årsbasis. Det er over målet til den amerikanske sentralbanken som har et mål der inflasjonen skal ligge mellom 1,5 og 2 prosent.

Tiltroen til økonomien øker, men er fortsatt laber. Innkjøpssjefindeksen Chicago PMI steg til 49,1 i mai fra 48,3 i april. Det viser statistikk fredag ettermiddag. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at indeksen skulle havne på 48,5.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere