NA24.no

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Starter i pluss

Sist oppdatert:
Oslo Børs stiger.

FEDs oppjusteringen av veksten i USA og en bedring i den japanske eksporten ga et oppsving i det asiatiske aksjemarkedet. Det smitter over på børsene i Europa.

For Oslo Børs gjør det også nytten. Hovedindeksen blir sendt opp 0,85 prosent til 361,55 poeng.

Oljeprisen har tatt seg opp etter fallet tirsdag kveld. Idet Oslo Børs åpner blir kontraktene på nordsjøolje med levering omsatt for 77 dollar per fat. Senere onsdag ettermiddag kommer oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene, men tirsdag kveld kom ukerapporten fra American Petroleum Institute og denne viste en større oppgang i råoljelagrene enn analytikerne hadde ventet.

Noe av oppgangen i oljeprisen i morgentimene onsdag kan tilskrives at den amerikanske dollaren svekker seg mot de viktigste øvrige valutaene.

Statoil blir sendt opp 0,75 prosent til 147 kroner.

Hafslund har solgt 18 millioner aksjer i solenergiselskapet REC og har med det redusert beholdningen til 11,50 prosent. Salget ga 639 millioner kroner og vil styrke likviditeten til kraftselskapet. Prisen havnet på 35,50 kroner. REC-aksjen falt umiddelbart etter åpningen og omsettes for 36,25 kroner. Det tilsvarer et fall på 0,17 prosent. Hafslund A-aksjen stiger 1,46 prosent til 69,50 kroner.

Les mer: Hafslund fikk 639 mill. fra REC-salg

I Asia steg aksjene etter at den japanske eksporten ikke faller like mye som forventet. Det blir sett på som at veksten er i ferd med å ta seg opp.

Les mer: Asia krabber seg opp

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (FED) oppjusterte tirsdag kveld norsk tid sine anslag for veksten for inneværende år og for neste år, men ser at ledigheten vil holde seg høy gjennom 2010.

Les mer: Fed hever veksten

Tidligere på dagen kom den første revideringen av de offisielle bruttonasjonalprodukttallene, og disse viste at veksten i tredje kvartal ble noe nedgradert.

Les mer: Jekker ned veksttakten i USA

De amerikanske aksjene fikk en liten nedgang etter å ha satt ny årsbeste på ukens første dag.

Les mer. Museskritt tilbake

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere