NA24.no

Telenors hovedkvarter i Yangon, Myanmar.
Telenors hovedkvarter i Yangon, Myanmar. (Telenor)

Startskudd for Telenor i Myanmar

Sist oppdatert:
Simkort til 10 kroner og ringepris 16 øre per minutt.

Telenor åpner sitt mobilnettverk for de første kundene fra lørdag 27. september.

Oppstarten skjer først i Mandalay, landets nest største by. I løpet av kort tid vil hovedstaden Nay Pyi Taw og storbyen Yangon også knyttes til nettet, før utrullingen fortsetter videre til øvrige byer og tettsteder.

- Vi opplever det som svært meningsfylt å kunne bidra til den raske utviklingen av landet. Det gjør vi ved å sikre befolkningen tilgang grunnleggende infrastruktur som danner grunnlag for nye vekstområder for Myanmar. Telenor vil tilby produkter og tjenester som kan inkludere alle i landets digitale fremtid, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Selskapet 400 lokalt ansatte - hvorav 80 prosent er myanmarske statsborgere.

Mer enn 1.500 nye distributører og butikkansatte var torsdag samlet for de siste forberedelser i forkant av lørdagens lansering i Mandalays gater.

90 prosent dekning innen fem år
Samtidig med åpningen i Mandalay arbeider Telenor med å utvide sitt dekningsområde, og vil i løpet av kort tid åpne nettverket i Nay Pyi Taw og Yangon.

Nesten ni millioner mennesker bor i disse tre storbyene, og innen noen få uker vil Telenors tjenester kunne kjøpes hos mer enn 12.000 forhandlere.

Deretter fortsetter Telenor å utvide sitt mobilnett til andre byer og regioner så snart flere basestasjoner er på plass.

Telenor har forpliktet seg til å tilby mobildekning til 90 prosent av befolkningen innen fem år.

- Åpningen av nettverket i Mandalay er en viktig milepæl i for Telenor Myanmar. Da vi underskrev lisensen forpliktet vi oss til å lansere rimelige og tilgjengelige mobiltjenester innen åtte måneder. Dette er første skritt på veien mot å tilby alle i Myanmar mobiltelefontjenester med høy kvalitet. Jeg er trygg på at vi tilbyr tjenester for tale og mobildata som er konkurransedyktige og attraktive, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør for Telenor Myanmar.

Konkurransedyktige tale- og data-tjenester
For å kunne nå massemarkedet vil Telenor benytte både 2G og 3G-teknologi for å tilby tale-, data- og verdiøkende tjenester til konkurransedyktige priser.

Ett SIM-kort vil selges for 1500 Kyat, tilsvarende i underkant av 10 norske kroner og kundene kan både kjøpe abonnement og ladekort i alle utsalgsteder.

Samtaler innenfor Myanmar vil koste 25 Kyat/16 øre per minutt, uavhengig av hvilket nettverk det ringes til. Abonnentene vil også kunne ringe til internasjonale numre og benytte andres nettverk når de reiser utenlands.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere