Staten kjøper seg opp til flertall i Cermaq

Foto: Carina Charlotte Carlsen (Mediehuset Nettavisen)

Staten har fullført sitt kjøp av Cermaq-aksjer og eier nå 59,17 prosent av havbruksselskapet, opplyser Nærings- og handelsdepartementet.

25.06.13 12:44

Staten har kjøpt 5 millioner aksjer til 108 kroner per aksje. Statens beholdning av aksjer er etter dette 54,73 millioner, tilsvarende 59,17 prosent av aksjene i Cermaq ASA, melder Nærings- og handelsdepartementet.

Torsdag i forrige uke startet Nærings- og handelsdepartementet, som da eide 43,5 prosent av Cermaq, arbeidet med å kjøpe en større del av selskapet. Samtlige aksjonærer i Cermaq ble invitert til å melde inn eventuelle salgstilbud.

Departementet har bedt Stortinget om fullmakt til å øke sin eierandel i selskapet til 65 prosent. Hva staten vil med selskapet har næringsminister Trond Giske (Ap) ennå ikke bestemt seg for.

- Vårt mål er å få en best mulig verdiutvikling i Cermaq og ivareta våre eierinteresser på en best mulig måte, sa Giske til NTB.

Cermaq er et internasjonalt fiskeoppdretts- og fiskefôrkonsern med hovedkontor i Oslo. Cermaq driver med oppdrett av laks og ørret og fôrproduksjon til oppdrettsfisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.