*Nettavisen* Økonomi.

Staten økte renten

Foto: (Scanpix)

Mens Norges Bank kuttet renten 2,75 prosent, økte Staten renten.

25.02.09 10:59

Mens Norges Bank halverte renten og Kristin Halvorsen insisterte på at bankene skulle følge etter, økte Staten selv renten.

NA24 - din næringslivsavis

Statistikk fra Statistisk sentralbyrå som ble offentliggjort onsdag viser at bankene senket renten med 0,53 prosentpoeng i løpet av fjerde kvartal i fjor, økte de statlige låneinstitusjonene renten med 0,36 prosent.

- Endres ikke så ofte
- Utlånsrentene i de statlige låneinstitusjonene endres ikke like ofte som hos de øvrige finansforetakene. Renten på lån fra Statens Lånekasse for utdanning og Husbanken følger markedsrenten, men har et etterslep på tre til seks måneder. Dette forklarer hvorfor disse rentene, i denne perioden, har gått motsatt vei i forhold til renten i de andre finansforetakene, skriver SSB.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Den gjennomsnittlige utlånsrenten i statlige låneinstitusjoner gikk opp fra 4,59 prosent ved utgangen av tredje kvartal til 4,95 prosent ved utgangen av fjerde kvartal.

Dyrere studielån
Dette inkluderer imidlertid lån i Statens Lånekasse med nullrente. Renten på utlån fra de statlige låneinstituttene vil nemlig kunne variere som følge av endringer i andel utlån til studenter, der rentesatsen er lik null i studietiden.

Den gjennomsnittlige utlånsrenten i statlige låneinstitusjoner - eksklusive lån med nullrente i Statens Lånekasse - steg fra 5,40 prosent til 5,65 prosent i fjerde kvartal.

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over17.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Klikk på bildet for å forstørre.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag