NA24.no

Staten vil lete selv

Gigantfusjonen gjør at regjeringen vil lete mer i Nordsjøen selv.

I statsbudsjettet kommer det frem at regjeringen innfører tiltak for å demme opp mot den store konsentrasjonen fusjonen av Statoil og Hydros oljevirksomhet medfører.

NA24 - din næringslivsavis

- Med sammenslåingen av Statoil og Hydro sin petroleumsvirksomhet vil myndighetene ha særlig oppmerksomhet rettet mot mangfold og konkurranse mellom selskapne. Regjeringen foreslår derfor å øke bevilgningene til Olje- og energidepartementet, Oljedirektoratet og Petoro AS med til sammen rundt 50 millioner kroner i 2008, skriver Olje- og energidepartementet i en melding.

I meldingen heter det at Hydro og Statoil har i mange sammenhenger utfordret hverandre i sentrale prosjekt, og frem til nå har forvaltingsmyndighetene hatt stor nytte av konkurrerende innspill fra Statoil og Hydro. Sammen med innspill fra andre selskaper på sokkelen har dette gitt verdifull informasjon om helheten på sokkelen, heter det i meldingen.

Dette har også redusert problemstillinger knyttet til asymmetrisk informasjon, for eksempel ved at myndighetene kan sammenholde innspill fra ulike konkurrerende selskap, skriver departementet.

Det er ventet at staten i fremtiden i større grad selv må framskaffe alternative vurderinger. Økelsen i løyvingene med 50 millioner skal styrke mulighetene for å drive en effektiv ressursforvalting og ivaretaking av statlige eiendeler, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere