NA24.no

Statens IT-gigant selges til utlandet

Evry fasade Nydalen
Evry fasade Nydalen Foto: Ssu - Wikipedia.no
Sist oppdatert:
Evry på vei til nye eiere.

Lyngen Bidco, som er eid av et globalt oppkjøpsfond, har inngått en transaksjonsavtale med Evry om salg av alle aksjene.

Prisen er på 16 kroner per aksje, noe som tilsvarer 4,27 milliarder kroner eller en premie på 31 prosent.

- På bakgrunn av styrets vurdering av hvordan EVRY kan skape enda bedre leveranser til kunder og høyere verdier gjennom strategiske grep, besluttet styret å sette i gang en strukturert prosess for å vurdere ulike strategiske muligheter, herunder salg av selskapet. Etter dette vedtaket har styret gjort grundige analyser og gjennomført diskusjoner med en rekke parter. Styret har konkludert med at Tilbudet representerer en løsning som vil være god for både EVRY og dets aksjonærer. Styret mener at tilbudet ivaretar interessene til alle EVRYs interessenter, og vi er trygge på at Apax vil være en solid ny eier for EVRY. Tilbudet gir en betydelig premie på den relevante aksjekursen og styret anser at Tilbudskursen reflekterer den strategiske verdien av EVRY. Styret i EVRY har derfor besluttet å gi sin fulle støtte til tilbudet og enstemmig anbefale det til aksjonærene, sier styreleder Arve Johansen. 

I august meldte selskapet at det så på alternativer for veien fremover, blant annet salg.

Staten aksepterer
Posten Norge AS og Telenor Business Partner Invest AS, som til sammen eier 70, 24 prosent av de utestående aksjene har, på visse betingelser, forhåndsakseptert tilbudet.

Folketrygdfondet, som til sammen eier 3,15 prosent av de utestående aksjene har, på visse betingelser, forhåndsakseptert tilbudet for sine aksjer.

Alle styremedlemmer har akseptert å selge sine aksjer i selskapet.

Utendlandsk kjøper
Lyngen Bidco eies av Apax-fondene, som er en av verdens ledende private equity-selskaper.

Apax har vært rådgiver for fond med over 30 milliarder euro i forvaltet kapital.

Fond som forvaltes av Apax investerer i selskaper på tvers av fire globale sektorer; detaljhandel, helse, service næringer, samt teknologi og telekom. Fondene som forvaltes av Apax yter langsiktig egenkapitalfinansiering for å bygge og styrke selskaper i verdensklasse.

Apax har betydelig internasjonal kompetanse innenfor IT-bransjen og vil hjelpe EVRY med å akselerere sin strategi om å utvikle de sterkeste sidene ved virksomheten, inkludert innenfor bank og finans, skalere opp satsingen på industrivertikaler i de nordiske landene og samtidig fortsette å styrke selskapets regionale fotavtrykk.

Apax fondene vil støtte EVRYs strategi for transformasjon til neste generasjon skybaserte IT-driftstjenester og om å oppsøke M&A muligheter.

Norsk kjempe
Evry har fått betydelig kritikk knyttet til nettproblemer hos sine kunder, blant annet DnB - der nettsidene har vært nede ved flere anledninger. 

Evry har 10.000 ansatte i 50 nordiske byer og omsetter for vel 13 milliarder kroner i året.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere