Statens vegvesen monterte lyskryss til 600.000 kroner - og fjernet det grunnet trafikkfare

På forsommeren monterte Statens vegvesen lysregulering i krysset der Vågsbygdveien møter Holskogveien i Kristiansand (bildet). Vegvesenets egen rapport viste imidlertid at det var for farlig - og hele lyssystemet er nå tatt ned.

På forsommeren monterte Statens vegvesen lysregulering i krysset der Vågsbygdveien møter Holskogveien i Kristiansand (bildet). Vegvesenets egen rapport viste imidlertid at det var for farlig - og hele lyssystemet er nå tatt ned. Foto: (Google Maps)

Statens vegvesen monterte lysregulering for å gi busser fri bane. Etterpå vurderte de trafikksikkerheten, noe som resulterer i at anlegget demonteres på grunn av trafikkfare.

14.01.19 12:48

– Bakgrunnen for prosjektet var Agder Kollektivtrafikk (AKT) sitt ønske om å gi bussen fri bane i morgenrushet og spare tid, forklarer Jostein Akselsen, sjefingeniør ved Statens vegvesens veiavdeling i Agder overfor Fædrelandsvennen (krever abonnement).

Det ble bevilget 1,5 millioner kroner til prosjektet. Ifølge Akselsen er det imidlertid brukt 600.000 kroner på det, da prosjektet ble billigere enn forventet.

Anlegget ble montert på forsommeren samtidig som Statens vegvesen bestilte en intern trafikksikkerhetsvurdering av prosjektet. Den konkluderte med at det ikke var å anbefale å fullføre tiltaket. Ulykkesrisikoen var for høy.

Akselsen forklarer overfor Fædrelandsvennen at Kjoskrysset er et komplisert kryss. Det er blant annet mye sykkeltrafikk der, og syklistene kommer i stor fart gjennom krysset. For trafikantene kan det være vanskelig å lese situasjonene som oppstår.

På spørsmål fra Fædrelandsvennen om ikke sikkerhetsvurderingen burde kommet før utstyret ble kjøpt inn og montert, svarer han:

- Normalt sett ville vurderingen kommet før. Dette var et hasteprosjekt som det var viktig å få plass fort.

Han innrømmer overfor Fevennen at det hele gikk litt fort i svingene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag