*Nettavisen* Økonomi.

Statkraftsjef: - Hold dere unna

Foto: (Foto: Statkraft)

Politikerne bør holde seg unna kraftprisen, mener Statkrafts konsernsjef Bård Mikkelsen.

Til Aftenposten sier Mikkelsen at myndighetene ikke bør gripe inn i prisdannelsen hvis prisene blir for høye.

- Jeg mener vi har fått demonstrert at dette håndterer markedet. Det som skjer når det er høye priser, er at man får et veldig bevisst forhold til hvordan man bruker kraften sin, sier Mikkelsen.

Han tror at industrien vil selge noe av kraften sin i markedet, i stedet for å bruke den selv.

- Det vi har sett er at kraftkrevende industri som sliter med sin inntjening ute, vurderer for en periode å redusere sin egen aktivitet og heller selge sin kraft i markedet. Dermed blir det mer kraft tilgjengelig, og det normaliserer mer situasjonen, sier han.

Statkraft, inkludert andre kraftselskaper som konsernet eier helt eller delvis, fikk i første halvår i år et resultat før skatt på 6,1 milliarder kroner. Det er 2 milliarder kroner mer enn i samme halvår i fjor. Høy inntjening til tross, Mikkelsen er kjent med at han har ansvar for folks strømregninger.

- Vi kjenner et veldig ansvar for at vi forvalter vannressursene til det beste for samfunnet. Vi ser hele tiden på ressurssituasjonen; hvor mye vann det er og hva alle vurderinger og scenarier av nedbøren er. Det gjør vi så ansvarlig og med så god kompetanse og innsikt som det er mulig. Jeg tror heller ikke på noen form for kraftkrise, jeg tror at dette håndterer markedet på en god måte, sier han. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag