NA24.no

Statlig kontor leide inn konsulent til 30.000 kroner dagen - uten anbud

Foto: Thinkstock
Sist oppdatert:
Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK) brukte 1,2 millioner kroner på coating

Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAK) betalte coachen, Anne Gerd Samuelsen, 1,2 millioner kroner for 42 dagers arbeid. Dette skriver Aftenposten.

For 13 dager arbeid i januar tok arbeidslivscoachen 420.000 kroner i betaling for å rydde opp i en rekke interne problemer i SAK.

På det meste tok Samuelsen 50.00 kroner dagen for å hjelpe ledelsen og de ansatte med utfordringene på arbeidsplassen. En samtale med en ansatt kostet 10.000 kroner for en samling med ledelsen 35.000 kroner. Til sammen skal Samuelsen ha fått utbetale over 1,2 millioner kroner for 41 dagers arbeid, over en periode på ti måneder.

- Ikke på billigsalg
Helsedepartementet mener dette er brudd på regelverket.

Offentlige innkjøp over 500.000 kroner skal etter loven legges ut på anbud, men direktør i SAK, Herseth Barlo, sier til Aftenposten at de interne problemenes var av en slik karakter og tilstand at SAK hadde unntak fra regelverket.

- Det å gjøre noe raskt, koster ofte. Men denne typen tjenester er heller ikke på billigsalg, sier Herseth Barlo, direktør i SAK, til Aftenposten.

SAK har de siste årene vært i hardt vært etter at VG i 2010 avslørte at administrasjonssjef Liv Løberg hadde jukset med sin CV da hun ble ansatt. Deretter ble det avslørt at etaten hadde godkjent utenlandske leger og sykepleiere som ikke hadde gyldig eksamen.

Året etter ble Herseth Børlo ansatt for å rydde opp, men en gransking ble satt i gang av Helsedirektoratet etter at det etter kort tid dukket opp anonyme varselbrev med knallhard kritikk og beskyldninger mot Herseth Børlo.

I februar i år konkluderte en ekstern undersøkelse med at det ikke var hold i påstandene, men arbeidscoachen ble deretter innleid for å hjelpe til med å få et bedre arbeidsmiljø i etaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere