Statlig krasjportal får 100 mill ekstra

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)

Den statlige nettportalen Altinn får 100 millioner kroner ekstra av statsråd Trond Giske.

03.10.12 21:32

Statens forbrukerportal Altinn.no, som gjennom flere år har krasjet når det virkelig gjaldt, får tilført 100 millioner kroner ekstra for å unngå krasj når for eksempel Skatteetaten legger ut skatteoppgjør og offentliggjør foreløpige ligningstall. Det skriver VG Nett onsdag.

VG har fått bekreftet at statsbudsjettposten til den statlige forbrukerportalen Altinn økes med 100 millioner kroner neste år, fra 158 millioner kroner til 258 millioner kroner.

Ifølge Handels- og næringsminister Trond Giske økes bevillingene for å sikre et mer brukervennlig og robust system. Driftssikkerheten skal være så god at systemkollapser unngås i fremtiden.

Årsakene til problemene var teknisk feil i år og manglende kapasitet i fjor.

- Det vi nå gjør, er å gjennomføre Altinn II, hvor vi skifter ut hele dataplattformen. Jeg vil vi skal komme dit hen, at vi ser på vår datasikkerhet på samme måte som i luftfarten. Det holder ikke med 90 prosent; alle flyene skal ned. På samme måte skal vi bygge et Altinn som er like sikkert, sier Giske til VG.

Giske gir også 20 millioner til forprosjektering av et nytt bygg for Brønnøysundregistrene der Altinn holder til. Kostnaden for det nye bygget er stipulert til én milliard kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.