*Nettavisen* Økonomi.

Statoil-comeback for Odfjell

Etter skuffelsen før jul i fjor, får riggselskapet Odfjell Invest likevel en milliardkontrakt fra Statoil.

Odfjell Invest har mottatt melding om kontraktstildeling for den halvt nedsenkbare sjette generasjons boreriggen Deepsea Atlantic. Det er Statoil som har tildelt det Odfjell Drilling-kontrollerte selskapet storkontrakten.

NA24 - din næringslivsavis

Kontraktene vil ha en fast varighet på fire eller fem år, og kontraktsverdien er stipulert til omkring 4,5 milliarder kroner for en fast periode på fire år. Statoil har frem til juli 2008 for å bestemme seg for kontraktslengde.

Den indikerte kontraktsverdien gir en dagrate ved en dollarkurs på seks kroner på 510.000 dollar per dag. I tillegg til den faste delen, vil Statoil få to opsjoner av to år hver på forlengelse.

Godt fornøyd
Riggen, som er under bygging ved Daewoo-verftet i Sør-Korea, forventes levert i oktober 2008, og vil påbegynne kontrakten tidlig i 2009 ved ankomst Nordsjøen.

- Vi er godt fornøyd med å bli nominert av Statoil som leverandør av fremtidens boreløsning for norsk kontinentalsokkel. Deepsea Atlantic vil bli den mest moderne og best utstyrte borerigg for sikker, effektiv og miljøvennlig drift, sier Ketil Lenning, styreformann i Odfjell Invest i en kommentar.

Riggen vil ved levering bli driftet av hovedaksjonær Odfjell Drilling, som er en av de eldste boreselskapene på norsk sokkel.

Tok siste stikk
Melding om dagens kontrakt er et «comeback» for Odfjell Invest som 8. desember i fjor trodde de hadde en lignende kontrakt i lomma. Da fikk nemlig selskapet en hensiktsmelding for den samme riggen fra Statoil med en fast periode på fem år.

I en ny melding den 21. desember måtte Odfjell Invest melde at hensiktsmeldingen var frafalt på grunn av manglende godkjennelse fra Statoils partnere på befraktersiden.

Statoil opplyser i en egen melding fredag ettermiddag at riggen skal brukes til produksjons- og leteboring ved Gullfaks-felt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.