Statoil erstatter skandalekoppen: - Dette er tidenes beste

Foto: Statoil

Den ble omtalt som søppel og plastikk av verste sort. Nå kan du bytte ut Statoil-koppen for en hundrelapp.

16.06.14 13:10

- Statoil og Stelton har fra dag en vært fast bestemt på å benytte kundenes mange tilbakemeldinger på Statoilkoppen 2014 til å utvikle tidenes beste Statoilkopp.

Det sier Jeanette Amara, kategorisjef i Statoil Fuel & Retail Norge, i en pressemelding sendt mandag, skriver Nordlys.

Hva mener du om det nye tilbudet? Si din mening i kommentarfeltet under.

Søppel

Koppen er produsert etter at den første koppen de lanserte i 2014 ble hudflettet av publikum. To Facebook-grupper med over 7000 medlemmer rustet da til kamp mot det som ble omtalt som søppel og plastikk av verste sort.

- Kaffen er kald ved fylkes-støtta, hanken er så langt nede at den passer ikke inn i koppholderen i bilen, bunnen er rund så den står ustødig....så nå er jeg den lykkelige eier AV TO DELER PLAST MED SPREKKER. Få tilbake den gamle koppen min! var en av reaksjonene som møtte Statoil på Facebook.

Også Statoil medgir at det har vært problemer med de nye koppene.

- Den største svakheten til Statoilkoppen 2014 i plast er at den knuser lettere enn tidligere utgaver. Derfor erstattes ødelagte kopper og lokk gratis dersom man returnerer disse til stasjonen, heter det i pressemeldingen.

LES MER: Massivt hat mot Statoils nye kaffekopp

Special Edition

Nå gjør de altså en rekke endringer i Stelton-koppen, som uitgis som en såkalt «Special Edition». I pressemeldingen heter det blant annet at en ny metallkonstruksjon utvendig skal gjøre koppen mer solid. Lokket er forbedret og skal være lettere å skru av, den skal holde bedre på varmen enn før, og nå skal det også være mulig å se om koppen er åpen og lukket så man slipper å få alt i fanget.

- Det er ganske enkelt snakk om tidenes beste Statoilkopp. Vi skal likevel jobbe videre med kontinuerlig forbedring av både kopp, kaffeavtale og kaffekonsept, derfor er vi fortsatt takknemlige for kundenes tilbakemeldinger, sier kategorisjef Amara.

Men den nye koppen, som produseres i 50.000 eksemplarer, blir også dyrere. 249 kroner koster koppen, inkludert kaffeavtale. For eiere av den gamle 2014-koppen koster det 100 kroner å bytte den ut med en ny.

- Har satt salgsrekord

Statoil går også i forsvar for den utskjelte kaffekoppen.

- Mange oppfatter at 2014-koppene først og fremst har møtt motbør i markedet på grunn av de mange endringene den innebærer, men faktum er at 2014- koppen har satt salgsrekord med over 450 000 solgte kopper. Vi har ingen indikasjoner på at antall fyllinger på stasjonene har gått ned, og våre undersøkelser viser at statoilstasjonenes kaffekonsept har opprettholdt sin ledende posisjon i det norske bensinstasjonsmarkedet, forteller Amara.

Les flere saker i Nordlys


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.