Statoil fant mer olje

Etter mye fram og tilbake bekrefter nå Oljedirektoratet at Statoil har funnet mer olje på Haltenbanken.

15.06.06 08:39

Det går frem av en pressemelding fra Oljedirektoratet torsdag morgen i forbindelse med Statoils boring av en avgrensningsbrønn på produksjonslisensen PL 134B på Haltenbanken.

NA24 - din næringslivsavis.

- Foreløpige analyser bekrefter utstrekning av oljefunnet i bergarter av midtjura alder, skriver OD i meldingen.

Målet for brønnen var å påvise tilstedeværelse av hydrokarboner i den sydlige delen av Morvin, som ble oppdaget med undersøkelsesbrønn 6506/11-7 i 2001. Funnet ligger ca. 8 kilometer nord for Kristinfeltet.

Det var 2. juni at bransjeavisen Upstream meldte at boringen på Morvin-prospektet hadde vist at funnet var større enn tidligere antatt, og at Statoil som operatør hadde funnet olje i to strukturer med en samlet omfang på 35 millioner oljeekvivalenter.

Oljedirektoratet skriver som vanlig ikke noe om reserveanslag i forbindelse med meldingen om funnet i dag. Reservoaret er sandsteiner av tidlig - midtjura alder. Brønnen ble boret til 4893 m og avsluttet i bergarter av tidlig jura alder.

– Selv om det er for tidlig å konkludere hvor store reserver vi har i Valemon og Morvin, underbygger funnene de høye ambisjonene selskapet har for norsk sokkel, sier Tim Dodson, direktør for letevirksomhet i forretningsområdet Undersøkelse og produksjon Norge i Statoil.

– Oljefunnet er interessant og bekrefter at potensialet i Halten-området fortsatt er stort. Mest sannsynlig vil Morvin bli bygget ut som en satellitt til Kristin eller Åsgard, sier Dodson.

Brønnen ble boret med den flyttbare boreinnretningen West Alpha. Når riggen har fullført tilbakepluggingen vil den fortsette med en ny brønn for Statoil i utvinningstillatelse 314.

Statoil er oepratør med en eierandel på 50 prosent, Eni Norge har 30 prosent, Norsk Hydro 14 prosent og Total Norge 6 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.