NA24.no

Statoil favoritt i Kina

Sist oppdatert:
Det norske oljeselskapet skal være favoritten til å overta et kinesisk prosjekt.

Statoil blir trukket frem som den mest sannsynlige til å overta Hongkong-selskapet Tincy Group eierandeler i Haiyue-prosjektet utenfor Kina. Det norske oljeselskapet skal dessuten overta oppgaven som operatør, skriver Upstream.

NA24 - din næringslivsavis

Samtalene om Statoil skal inn i prosjektet kommer samtidig som at Statoil og PetroChina har inngått en intensjonsavtale om felles å utforske gass- og oljeleting i Kina.

Statoil skal ifølge offisielle kilder være en kandidat til å overta Hongkong-selskapets rolle i Haiyue-prosjektet, siden Tincy ikke har finansiell eller teknisk evne til å delta videre i utviklingen av feltet.

Det skal være snakk om at den norske oljegiganten vil overta 50 prosent deltagelse i prosjektet. Statoil var opprinnelig invitert til å delta da det hele startet opp, men var lunken til å satse på prosjektet.

Ifølge den 30-år lange kontrakten mellom PetroChina og Tincy som ble inngått i 2004, skulle Tincy investerer nærmere 400 millioner dollar. Haiyue dekker et område på 350 kvadratkilometer og har et potensial på 730 millioner fat oljeekvivalenter, skriver Upstream.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere