NA24.no

Helge Lund, konsernsjef Statoil
Helge Lund, konsernsjef Statoil Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Statoil ferdig med Iran-saken

Sist oppdatert:
Statoil kan endelige sette punktum for Horton-skandalen i Iran.

Statoil melder torsdag at avtalen om utsatt rettsforfølgelse som selskapet inngikk med amerikanske myndigheter som en del av forliket i Horton-saken, har utløpt.

Avtalen kom i forbindelse med disse myndighetenes granskinger i samsvar med amerikansk lov av Statoils kontrakt i 2002 med Horton Investments Ltd. om forretningsutvikling i Iran.

- Statoil har oppfylt sine forpliktelser etter DPA og anklagen er nå trukket. Selskapets kontrollanordninger, retningslinjer og prosedyrer knyttet til overholdelse av amerikansk korrupsjonslov (the US Foreign Corrupt Practices Act) vil ikke lenger være gjenstand for gjennomgang av en ekstern konsulent, heter det i meldingen.

- Vi har styrket våre systemer, prosedyrer og opplæring innen etikk og antikorrupsjonsarbeid de senere år. Selv om utløpet av DPA er en viktig milepæl og vi er fornøyd med at Horton-saken er avsluttet, vil vi beholde vårt fokus på høye etiske standarder og åpenhet i virksomheten, sier konsernsjef Helge Lund i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere