NA24.no

Statoil fikk i pose og sekk av britene

Mariner-feltet ligger på den østlige Shetland-plattformen i den britiske delen av Nordsjøen, om lag 150 kilometer øst for Shetlandsøyene.
Mariner-feltet ligger på den østlige Shetland-plattformen i den britiske delen av Nordsjøen, om lag 150 kilometer øst for Shetlandsøyene. (Statoil)
Sist oppdatert:
Statoil et tildelt andeler i tolv nye letelisenser på britisk sokkel. Ni av dem som operatør.

Dette ble klart etter 28. tildelingsrunde, kunngjort av Department for Energy & Climate Change i Storbritannia.

- Vi ble tildelt alt arealet vi hadde søkt på, og er svært tilfreds med utfallet av lisensrunden. Denne tildelingen styrker vår portefølje på britisk sokkel og understreker vårt langsiktige perspektiv som operatør i britisk farvann, sier Erling Vågnes, letedirektør i Statoil i en pressemelding.

Elleve av lisensene er i Nordsjøen, og den siste ligger vest for Hebridene. Totalt utgjør det nye arealet nesten 8.000 kvadratkilometer og gir dermed tilgang til store nye leteareal.

En betydelig andel av arealet ligger i modne deler av den sentrale Nordsjøen, blant annet i nærheten av Statoil-prosjektene Mariner og Bressay. Statoil har også sikret seg arealer i lite utforskede deler av britisk farvann.

- Dette nye arealet har potensial til å levere nye fat med høy verdi i vårt utvidede kjerneområde i Nordsjøen sier Vågnes.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere