NA24.no

Statoil forbereder gigantkjøp

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vil legge 25 milliarder på bordet. Dermed kan norgeshistoriens største utenlandskjøp bli en realitet.

Statoil har nylig signert en stor gassavtale i Storbritannia. Nå er det skiferoljeselskapet Brigham i USA som står for tur.

Dette er et ledd i Statoils nye strategi.

- Vi vil opprettholde vår høye produksjon på norsk sokkel, og samtidig mer enn doble vår internasjonale produksjon i løpet av de neste ti årene. Å doble internasjonal produksjon gjør vi blant annet gjennom å satse på komplekse operasjoner offshore, der Statoil har kompetanse og teknologi. I tillegg vil vi satse på ukonvensjonell produksjon, og i den kategorien havner produksjonen av skifergass og -olje, sier mediekontakt for internasjonale oppstrømsaktiviteter Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Torsdag eller fredag blir det klart om Statoil får tilslag på budet. Ledelsen i Brigham har akseptert tilbudet om 36,5 dollar per aksje og anbefaler sine aksjonærer å gjøre det samme. Tilbudet varer til midnatt førstkommende onsdag, New York-tid.

Hvis oppkjøpet av Brigham blir en realitet til uka, vil det være et av norgeshistoriens største oppkjøp til en verdi av minst 25 milliarder kroner.

- Vi mener vi har gitt aksjonærene et rimelig tilbud og at Statoil kan gi merverdi til dette området. Ved å tilføre vår kompetanse, teknologi og økonomi kan vi få til en optimal utvikling, som gir høy verdiutvikling også for samfunnet, sier Glad Pedersen til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere