*Nettavisen* Økonomi.

Statoil gir Kværner milliardkontrakt på Johan Sverdrup

Statoil har tildelt to kontrakter for stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet til Kværner Verdal og Dragados Offshore. Foto: Statoil ASA

Kværner skal levere 3 av 4 stålunderstell til første utbyggingstrinn.

Statoil har tildelt to kontrakter for stålunderstell til Johan Sverdrup-feltet til Kværner Verdal og Dragados Offshore.

Kontrakten til Kværner omfatter ingeniørtjenester, fabrikasjon og bygging av stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup, og har en verdi på rundt 1 milliard kroner.

Stålunderstellet veier 17.700 tonn og skal bygges ved verftet i Verdal og installeres på Johan Sverdrup-feltet sommeren 2018.

- Dette er den tredje leveransen som kommer ut av rammeavtalen mellom Statoil og Kværner på stålunderstell. Dette betyr at Kværner skal levere 3 av 4 stålunderstell til første utbyggingstrinn av Johan Sverdrup, sier prosjektdirektør Kjetel Digre i en pressemelding.

Ingeniørarbeidene vil bli utført ved Kværners kontorer i Oslo og starter umiddelbart. Prosjektledelsen skal være basert ved Kværners anlegg for avanserte stålunderstell i Verdal. Her vil også prefabrikasjon og sammenstilling starte fra sommeren 2016, opplyser Kværner.

Aktiviteten vil være høyest sommeren 2017 når omtrent 180 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet.

Dragados Offshore skal levere stålunderstellet til utstyrs- og boligplattformen på Johan Sverdrup, med en vekt på 7.600 tonn. Stålunderstellet skal bygges ved verftet i Cadiz og installasjon på feltet skal etter planen skje sommeren 2018.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag